Romanii pun preţ pe aspect, pe modul în care arată şi se prezintă. Statisticile arată că, în anul precedent, tratamentele estetice de albire dentară au fost foarte căutate. Este drept, un zâmbet frumos furnizează un plus de încredere. Se cunoaște faptul că persoanele interesate de sănătatea orală şi aspectul dinţilor au stima de sine la cote ridicată, au mai mult succes în carieră şi relații sociale fructuoase.

Ce proceduri de albire dentară sunt căutate de români?

Dacă până în urmă cu un deceniu, cele mai căutate intervenţii de albire dentara erau cele ce presupuneau igienizarea minuţioasă a dinţilor şi spaţiilor interdentare, acum lucrurile sunt ceva mai diferite. Români apelează tehnicile avansate de albire dentară, ce constau în îmbunătăţire culorii. Tratamentele realizate acasă nu au eficiența dorită, aşa că un număr tot mai mare de pacienţi apelează la specialiştii în estetică dentară în vederea obţinerii unor rezultate cât mai bune. 

Procedeele de ultimă generaţie de albire cu lampa UV și laser sunt pe cât de rapide, pe atât de eficiente. Cei ce doresc să afișeze un zâmbet impecabil, asemeni starurilor de cinema şi a persoanelor publice, aleg soluţii profesionale de albire dentară.

Apelând la tratamente specializate, operaţiunea de albire este sigură şi rapidă, pacienţii beneficiind de o îmbunătăţire considerabilă a aspectului dinţilor. În cabinetele stomatologice ce utilizează lămpi UV, dinții se pot deschide cu până la opt nuanţe de alb. Intervenţia aceasta presupune utilizarea unui gel special cu concentraţie ridicată de peroxid, este sigură, nu produce disconfort pacientului şi nu are efecte neplăcute asupra sănătăţii orale. 

O altă procedura preferată de pacienții din România este albirea dentară cu laser. Şi această intervenţie furnizează rezultate spectaculoase. Albirea cu laser nu durează mai mult de 20 de minute, dar efectele sunt vizibile până la 5 ani. Ca şi albirea cu lampa UV şi aceasta este sigură şi nu produce sensibilitate dentară, fapt pentru care este tot mai atractivă şi mai căutată. 

Din sondajele realizate de Institutul Naţional de Statistică reiese că românii nu mai merg la stomatolog doar pentru rezolvarea urgențelor sau remedierea afecţiunilor, ci şi pentru prevenţie şi aspect,  alegând servicii de profilaxie şi estetică dentară. Potrivit unui studiu al Ministerului Sănătăţii realizat şi publicat anul trecut, pandemia de Covid 19 nu i-a împiedicat pe oameni să meargă în cabinetele stomatologice, numărul pacienţilor care au beneficiat de tratamente de la debutul acesteia mărindu-se considerabil.