Pe 10 septembrie, debuteaza la PRO TV serialul ”Prison Break”. In fiecare luni, telespectatorii au intilnire cu un serial provocator, plin de suspans si nenumarate rasturnari de situatie. Sa facem cunostinta cu pionii implicati in cea mai ingenioasa evadare dintr-o inchisoare de maxima securitate.

Lincoln Burrows (Linc)

Numar de identificare: 79238

Infractiune: crima cu premeditare

Pedeapsa: moartea prin electrocutareImediat dupa ce a abandonat liceul, Lincoln a inceput sa fie certat cu legea: a fost inchis de mai multe ori pentru furt si detinere de stupefiante. Acuzat de uciderea lui Terrence Steadman, fratele vicepresedintelui SUA, Lincoln este inchis la Fox River, unde isi asteapta executia.

Michael Scofield (Fish)

Numar de identificare: 94941

Infractiune: jaf armat al unei banci

Pedeapsa: 5 ani

Michael Scofield este un tinar inginer cu un trecut impecabil, astfel ca in momentul in care jefuieste o banca toti cei care il cunosc sint uimiti. In timpul procesului, Michael pledeaza vinovat si cere sa fie trimis in cea mai apropiata inchisoare de maxima securitate. Ajunge astfel la Fox River, inchisoare unde se afla fratele sau, Lincoln Burrows, condamnat la moarte pentru o crima pe care nu a comis-o. Michael pune insa la cale o evadare de zile mari, iar pentru a reusi isi tatueaza pe corp planul codat al inchisorii.

John Abruzzi

Numar de identificare: 81004

Infractiune: crima si complicitate intr-un caz de omucidere

Pedeapsa: 120 de ani de inchisoare, din care mai are de executat 117 ani si 6 luni

Fostul boss al mafiei din Chicago si cel mai ticalos prizonier din Fox River. De fapt, John Abruzzi conduce Fox River. El este convins de Michael Scofield sa ia parte la planul sau de evadare.

Fernando SucreNumar de identificare: 89775Infractiune: jaf, atac si evadare dintr-o inchisoare federalaPedeapsa: 5 aniInca de la sosirea sa in Fox River, Sucre a fost un detinut model: isi ispaseste in liniste pedeapsa pentru ca viseaza sa fie eliberat mai devreme pentru buna purtare. Pentru el, totul se invirte in jurul logodnicei sale, Maricruz. Sucre este colegul de celula al lui Scofield, asa ca se trezeste implicat in elaboratul plan de evadare al acestuia.

Theodore Bagwell (T-Bag)

Numar de identificare: 89632

Infractiune: sase acuzari de rapire, viol si crima cu premeditare, atac si evadare dintr-o inchisoare federala

Pedeapsa: inchisoare pe viata

T-Bag este unul dintre cei mai periculosi detinuti din Fox River. Din intimplare, T-Bag afla secretul lui Michael Scofield si il forteaza sa il includa si pe el in planul evadarii.

Veronica Donovan

Fosta iubita a lui Lincoln Burrows, avocata Veronica Donovan e specializata si in stiinte politice. Prietena buna cu Michael, ea il reprezinta in fata juratilor si intelege ca planul lui este sa ajunga la Fox River si sa-si salveze fratele.

Henry Pope

De mai bine de 18 ani, Pope este directorul inchisorii Fox River. Cea mai mare dorinta a sa este sa se implice cit mai mult in viata detinutilor: el spera ca toti cei care pleaca din Fox River dupa ce si-au ispasit pedeapsa sa devina cetateni onorabili. Pentru aceasta, el a instituit un program de reabilitare.

Capitanul Brad Bellick

Seful gardienilor din Fox River. Viseaza sa ajunga director al inchisorii si se poarta foarte dur cu detinutii. Cei care nu se aliaza cu el ii sint dusmani.

Sara Tancredi

Fosta consumatoare de droguri, Sara este medicul inchisorii Fox River si fiica guvernatorului din Illinois, Frank Tancredi.

LJ Burrows Jr.

LJ este fiul lui Lincoln Burrows, insa locuieste cu mama lui si sotul acesteia. Pina la arestarea tatalui sau, LJ a fost un adolescent normal, insa condamnarea lui Lincoln il afecteaza profund. Pustiul e arestat pentru detinere de stupefiante.

Agentul Paul Kellerman

Detine o functie de top in cadrul serviciilor secrete americane. Este implicat in cazul lui Lincoln Burrows, se afla pe urmele celor care incearca sa ii demonstreze nevinovatia si protejeaza interesele vicepresedintelui SUA.