Asigurările auto obligatorii s-ar putea scumpi de două ori în câteva luni. Prima scumpire ar putea avea loc până la finalul acestui an. Asta pentru că sumele plătite de asigurători pentru despăgubiri au crescut în ultimele luni, în medie, cu 10%.

De un an, de când a intrat în vigoare legea RCA, firmele care vând asigurări obligatorii trebuie să aibă cheltuieli administrative mici, de 25% din tarif.
Autoritatea de Supraveghere Financiară mai are la dispoziţie o lună pentru a trmite modificările legii RCA. Dacă va fi scos din lege acel 25% in care ar fi trebuit firmele de asigurări să se încadreze cu tot ce înseamnă chleltuieli administrative, atunci de la anul ar putea creşte preţurile cu 20-25%. Înseamnă că la o poliţă pe care şoferii plătesc acum 1.000 de lei, în 2019 ar putea plăti mai mult cu 200-250 de lei.

Firmele de asigurări ar putea să crească de anul viitor tot ce înseamnă cheltuielile cu sediul, angajaţii, IT şi chiar să mărească şi comisioanele brokerilor. Urcând, desigur, preţul asiguărilor.

La Autoritatea de Supraveghere Financiară sunt discuţii pentru a putea fi reglementate şi preţurile pe care le practică service-urile auto.Despăgubirile vor putea fi acordate de asigurători în funcţie de tarifele de referinţă.