Acest episod se pare ca a dezamagit multa lume. Dar si pe mine. Sa va povestesc mai intai, in cateva cuvinte, ce s-a intamplat in episodul numit “Razbunarea”. Cica o localitate a poporului Teranan nu mai da semnale de viata. Echipa se duce sa verifice. Intra in tunelele subterane de sub localitate si acolo dau nas in nas (mai mult sau mai putin) cu o creatura aproape identica cu cea din filmul “Alien”.

Alergaturi, zambete fortate, replici rasuflate, personaje la fel de rasuflate si scene (efecte, scenariu) de film categoria C. Si cum in filmele de categoria C nu lipsesc nici scenele “sexy” tot de categoria C (piepturi un pic dezvelite), Teyla se sacrifica pentru binele serialului si incepe sa respire sacadat asa incat sa-i tresare mandru-i piept pe care se lafaia gandacul Iratus. Evident, gandacul e spulberat, nu de priveliste, ci de raza laser a lui Dex.Normal, episodul ar trebui aruncat la cosul de gunoi. Fiindca Michael trebuia capturat, tot cu Dart-ul, asa cum cei trei au fost salvati. Dar nu i-a trecut prin cap lui Shep sa faca asta, fiindca era prea bucuros ca piloteaza iar o nava alien. Ar trebui aruncat la gunoi si fiindca scenaristii si-au batut joc de inteligenta telespectatorilor. Pai cum sa ne explicam ca Sheppard si cu restul echipei au fugit ca lasii de pe planeta cu Dart-ul, cand Michael ramasese singur cu vreo 10 alieni, care ar fi incaput toti in memoria Dart-ului si care puteau fi aruncati in spatiu printr-o singura apasare de buton ? Cum sa ne explicam faptul ca madama Weir a fost de acord sa se ocupe Daedalus de problema, nava fiind la niste zile distanta, deci Michael ar fi rezolvat problema fugii sale si si-ar fi vazut de treaba mai departe in subteranele celorlalte planete pana sa-si faca aparitia Daedalus cu mult fast  ?

Dar, deh, scenaristii isi fac treaba… Noi mergem mai departe si inghitim galusca. Iar Teyla isi vede mai departe de viata ei semi-erotica, exact ca-n filmele de categoria C. Poate, poate creste… ratingul.

P.S. Sa nu credeti ca se citeste disperare pe fata lui Teyla. Nu. Se citeste “Alo, baieti, am nevoie de voi. Asta micu’ de pe mine vrea sa ma pupe, dar nu e hotarat. Alo, ce faceti voi acolo ?”