Decorarea interioară necesită cunoștințe despre aceasta. Fie prin antrenament, fie prin intuitie este intotdeauna necesar sa stim cate ceva despre decorare daca suntem unul dintre acei oameni carora le place sa isi schimbe din cand in cand stilul decorativ si mai ales daca ne place sa urmarim ultimele tendinte in acest sens. De data aceasta vorbim despre culori și despre cum le puteți combina astfel încât să arate mult mai bine la decorare.

Idei de culori pentru decorațiuni interioare

Când vine vorba de decorarea oricărui spațiu din casă, fie că este vorba despre o chiuvetă de dimensiuni mici, fie că este o cameră ceva mai mare, alegerea culorii este una dintre cheile pentru a-l corecta atunci când vine vorba de realizarea nu numai a spațiului nostru, iar decorul ales, iese mult mai mult in evidenta dar ne ajuta si sa facem ca totul sa para mult mai luminos si mai spatios sau ca sa putem atrage atentia asupra unui punct anume.

Pare evident să spunem că utilizarea culorilor deschise va servi întotdeauna pentru a face camera de zi, de exemplu, să arate mai spațioasă, în timp ce utilizarea tonurilor închise va provoca efectul opus. Cu toate acestea, nu trebuie să excludem folosirea unor culori care, deși ceva mai închise sau mai izbitoare, pot aduce mult mai mult stil spațiului pe care îl decoram. Imaginați-vă că aveți un living plin cu mobilier alb, care este acum o tendință, și că și pereții sunt de aceeași culoare. Aveti de gând să puneti o perdea de aceeași culoare? Încercați să alegeți o nuanță oarecum atenuată, cum ar fi gri, maro sau bleumarin. Veti vedea cum toata camera capata un alt aspect si nu mai arata atat de „rece”.

Folosirea culorilor neutre precum alb, negru sau maro poate fi cheia dacă le alegem ca bază a decorului nostru dar ne putem „juca” oricând cu alte nuanțe pentru ca acestea să iasă în evidență și mai presus de toate, pentru a nu ne ajung să ai un mediu în care totul arată la fel și nimic nu iese în evidență.

Ganditi-va si ca alegerea culorilor pentru decorarea interioara are foarte mult de-a face cu lumina naturala pe care o avem. De exemplu, un dormitor de dimensiuni standard cu o fereastră mică prin care abia pătrunde o rază de lumină nu va fi un loc bun pentru a amplasa lenjerie de pat, draperii, mobilier și culori în tonuri marine, dar dacă optați pentru tonuri precum pasteluri, alb sau culorile mai deschise îl pot face întotdeauna să arate puțin mai spațios și mai spațios.

Pe de alta parte trebuie sa tinem cont de culorile care sunt la moda intrucat printre multele tonuri care apar in decorarea interioara trecem prin vremuri in care exista anumite culori care sunt trend. Acum, de exemplu, folosirea albului este la modă, dar nu este vorba de a arunca mobilierul în nuanță de lemn pe care îl aveti, poate niște perdele, o husă albă de canapea sau niște perne de această culoare, sunt suficiente.