Șobolanii sunt rozătoare care se înmulțesc extrem de repede și care, pe lângă faptul că pot invada locuința sau anexele, sunt dăunători de temut pentru om. Aceștia pot infesta locurile prin care trec și pot transmite, astfel, oamenilor boli diverse, însă în același timp prezența lor deranjează, iar aceștia pot provoca și daune materiale.

Iată ce este indicat să faci în cazul unei invazii cu șobolani și când ar fi bine să reacționezi pentru a scăpa de acești dăunători de temut. 

De ce trebuie să scapi de șobolani?

Șobolanii sunt rozătoare prezente pe lângă casa omului, însă care pot dăuna grav chiar sănătății acestora, pe lângă numeroasele pagube pe care le pot face. Daunele pe care le pot face locuințelor sunt de neimaginat, iar bolile pe care le pot transmite prin urină, excremente sau purici pot fi, de asemenea, numeroase. A controla mediul în care trăiesc șobolanii este unul dintre lucrurile pe care le poți face pentru a locui într-un spațiu curat și fără riscuri. Chiar din momentul în care apar primele rozătoare pe lângă locuință este indicat să apelezi la ajutorul unor experți în deratizare pentru a scăpa de ei cât mai rapid și mai sigur. 

Daune materiale provocate de șobolani

Este foarte important să apelezi cât mai rapid posibil la experții în dezinsecție și deratizare care te pot scăpa de prezența șobolanilor, deoarece pagubele materiale pe care le pot provoca aceștia, pe lângă bolile pe care le pot transmite omului sau celorlalte animale din gospodărie, pot fi chiar mari. 

Atunci când rozătoarele ajung într-o casă, acestea caută materiale pentru a-și construi cuiburile și chiar dacă unele obiecte nu dispar cu totul, aceștia le distrug și le contaminează cu bacterii dăunătoare oamenilor. 

Șobolanilor le place să roadă și firele electrice, lucru care s-ar datora, se pare, gustului dulce al acestora, lucru care poate fi extrem de periculos nu pentru rozătoare, ci pentru locuința ta și pentru siguranța celor care locuiesc în ea. Șobolanii pot distruge astfel anumite echipamente electrice, aparate de uz casnic, unelte informatice. Există chiar riscul ca prin acest obicei al șobolanilor să fie provocate incendii. 

Nevoia de a apela la experții în exterminarea șobolanilor este mare în cazul în care se observă prezența acestora atât în mediul gospodăresc, cât și în spațiile industriale sau comerciale, iar aceasta ar trebui să devină prioritate pentru a fi prevenite distrugerile sau alte neplăceri cauzate de prezența lor.