Multe femei au probleme cu sexul la un moment dat in viata lor. Iata o privire la unele forme de disfunctie sexuala feminina) si sfaturi  care te ajuta sa afli de unde poti obtine ajutor.

Pentru a identifica motivele care stau la baza disfunctiei sexuale, trebuie sa i-ai in considerare atat factorii fizici, cat si cei psihologici, inclusiv relatia cu partenerul. Daca ai parteneri multipli sau daca nu ai folosit protectie intr-o seara in care, dupa notificarea de pe escortelux.vip, ai aflat ca un barbat iti vrea compania, citeste aici cum sa ai grija de tine si cum sa detectezi simptomele.

Apetitul sexual redus

O dorinta sexuala redusa (pierderea libidoului) afecteaza unele femei in anumite momente ale vietii, cum ar fi in timpul sarcinii, dupa ce a-ti nascut sau in perioadele de stres. Dar unele femei o experimenteaza tot timpul.

O pierdere a libidoului poate avea o serie de cauze fizice sau psihologice, inclusiv:

probleme de relatie

depresie

– traume psihice sau fizice anterioare

– oboseala

diabet – atat diabetul de tip 1, cat si cel de tip 2

tulburari de hormoni , cum ar fi avand un hipoactiva o sau hiperactivitatea glandei tiroide

consumul excesiv de alcool sau consumul de droguri

anumite medicamente, cum ar fi antidepresivele de tip SSRI

Libidoul poate scadea si daca scade nivelul natural de testosteron al unei femei. Testosteronul este produs in ovare si glandele suprarenale, astfel incat nivelurile pot scadea daca acestea sunt eliminate sau nu functioneaza corect.

Probleme de orgasm

Acestea pot fi impartite in 2 tipuri:

primar – atunci cand o femeie nu a avut niciodata un orgasm

secundar – cand o femeie a avut orgasm in trecut, dar nu poate acum

Unele femei nu trebuie sa aiba orgasm pentru a se bucura de sex, dar incapacitatea de a ajunge la orgasm  poate fi o problema pentru unele femei si partenerii lor.

Motivele pentru care o femeie nu poate avea orgasm pot include:

frica sau lipsa de cunostinte despre sex

– a fi in imposibilitatea de a “da drumul”

insuficienta stimulare eficienta

probleme de relatie

senzatie de depresie sau stres

experienta sexuala traumatica anterioara

Se cerceteaza anumite conditii de sanatate care afecteaza aportul de sange si nervi la clitoris pentru a vedea daca aceasta afecteaza orgasmul.

Durere in timpul sexului

Vaginism

Durerea in timpul sexului – poate fi cauzata de vaginism . Vaginismul este atunci cand muschii din sau in jurul vaginului intra in spasm, facand relatiile sexuale dureroase sau imposibile. Poate fi foarte suparator si dureros. Se poate intampla daca o femeie asociaza sexul cu durerea sau daca a suferit traume vaginale, cum ar fi o epiziotomie in timpul nasterii. Poate proveni, de asemenea, din probleme de relatie, frica de sarcina sau stari dureroase ale vaginului si ale zonei inconjuratoare. In functie de cauza, poate fi tratat concentrandu-se pe educatia sexuala, consiliere si folosind antrenori vaginali, cunoscuti si sub denumirea de dilatatori vaginali. Antrenorii vaginali sunt forme cilindrice care sunt introduse in vagin. O femeie va folosi treptat dimensiuni mai mari pana cand cea mai mare dimensiune poate fi introdusa confortabil. Unele femei ar putea dori sa incerce sa foloseasca degetele in schimb.

Sex dupa menopauza

Durerea in timpul sexului este frecventa dupa menopauza, deoarece nivelurile de estrogen scad, ceea ce poate determina vaginul sa se simta uscat. Acest lucru poate afecta dorinta unei femei de a face sex, dar exista creme de lubrifiere care pot ajuta. Intreaba un medic de familie sau farmacist.

Mutilarea genitala a femeilor

Femeile care au suferit mutilari genitale le poate fi dificil si dureros sa intretina relatii sexuale. MGF este locul in care organele genitale feminine sunt taiate, ranite sau schimbate in mod deliberat, dar nu exista niciun motiv medical pentru a face acest lucru. De asemenea, poate duce la reducerea dorintei sexuale si la lipsa senzatiei placute. Discuta cu un medic de familie sau cu un alt profesionist din domeniul sanatatii daca ai probleme sexuale.

Obtinerea ajutorului

Pentru a afla ce cauzeaza o problema sexuala si cum sa o tratezi, un medic, o asistenta medicala sau un terapeut va trebui sa-ti puna intrebari despre istoricul tau medical, sexual si relational. Un medic de familie sau o asistenta medicala de practica poate comanda teste pentru a verifica conditiile de sanatate care stau la baza. Daca problema ta este legata de lipsa hormonilor, cum ar fi testosteronul sau estrogenul, terapia de substitutie hormonala te poate ajuta. Tratarea altor afectiuni, cum ar fi diabetul sau depresia, poate, de asemenea, ameliora simptomele disfunctiei sexuale.