Cu cateva saptamani inainte de botezul fiicei ei, Raluca Pastrama, sotia interptetului Pepe a luat o decizie drastica, de a nu lua parte la slujba de crestinare a micutei Maria. Se pare ca, desi cantaretul a incercat s-o convinga sa renunte la hotararea ei, bruneta a ramas ferma, pe pozitie.

Botezul Mariei, fiica lui Pepe si a Ralucai Pastrama se apropie cu pasi repezi. Evenimentul, care va avea loc la inceputul lunii viitoare, se anunta unul de amploare, insa va fi umbrit intr-o oarecare masura de un amanunt la care nimeni nu s-a gandit pana acum: Raluca nu vrea nici in ruptul capului sa intre in biserica in momentul in care fiica ei va fi crestinata. Sotia interpretului s-a confesat unor prieteni ca a luat singura aceasta decizie, avand credinta ca daca participarea ei la slujba ii va purta ghinion fetitei dar si relatiei pe care o are cu barbatul ei. Cu toate ca Pepe ar fi incercat sa o convinga pe tanara lui nevasta ca e pacat sa piarda un moment cu care nu se va mai intalni in viata, insa nu a avut succes si pana la urma a trebuit sa accepte hotararea Ralucai.

In credinta ortodoxa, exista unele canoane care spun ca femeia nu are voie sa intre in “Casa Domnului” mai devreme de 40 de zile de la nastere, considerandu-se ca aceasta nu este “suficient de curata” pentru a pasi intr-un loc sfant. In cazul lor, acest lucru nu se aplica, pentru ca fetita are deja 5 luni de viata. Un alt canon, care se pare ca o “sperie” pe Raluca este cel care spune ca biserica interzice ca la botez sa participe sot si sotie. Motivul este acela ca prin slujba, ei devin cumatri intre ei, adica parinti spirituali ai aceluiasi copil. Evident, respectivul canon, care in forma originala face referire directa la preoti (“De nu va fi alt preot, singur, preotul sa-si boteze pruncul sau, iar el, sa-l boteze cu alt primitor (nas).

Iar el, de va fi primitor (nas) pruncului sau, atunci se desparte de femeia sa, adica de mama pruncului, pentru ca s-au facut intre dinsii cumatri” – Trebnic, 102) nu mai este repsectat de biserica moderna, unde exista obiceiul ca ambii parinti sa participe la slujba, dupa ce mama primeste binecuvantarea preotului, la intrarea in lacas. Obiceiul a fost pastrat, insa, in unele zone ale tarii sau printre batrani, care au transmis din generatie in generatie aceasta convingere.