Bineînțeles că oricine își dorește să arate bine și să se simtă bine. Faptul că ești mulțumit de aspectul tău fizic îți dă încredere în tine și te ajută să îți desfășori activitățile mult mai ușor. Părul este unul dintre principalele aspecte de care ai grijă atunci când ieși din casă, dar ce faci dacă parul tău nu este cel mai bogat sau sănătos? Este important să alegi produse și soluții care să te facă să ai un păr așa cum îți dorești.

Ce soluții ai pentru un păr des?

Dacă îți dorești păr bogat și sănătos, dar genetic nu te ajută să obții acest lucru, mai există o variantă, transplantul de păr ușor și rapid. Acesta este o variantă care vă asigură că puteți obține un păr mai bogat. Transplantul de păr se realizează prin colectarea de păr din zona donatoare, de obicei de pe ceafă, și implantarea lui ulterioara pe creștetul capului sau acolo unde este nevoie. Pentru a fi viabil pentru transplant, trebuie să ai păr suficient și de calitate pe zona donatoare. Exista două metode prin care se poate realiza transplantul, FUT ( Follicular Unit Transplantation) și FUE (Follicular Unit Extraction). Prima metodă constă în transplantarea unei fâșii de pe zona cefei pe zona de frunte sau creștet. Este o metodă mai veche și dezavantajul său este faptul că în permanență vei avea o cicatrice pe zona donatoare. A doua metodă este mai nouă și constă în separarea foliculilor de păr din zona donatoare, extragerea lor și transplantarea în zona unde este nevoie. Părul va începe să crească în aproximativ 4-6 luni de la transplant, și din cauza duratei lungi a procedurii, este necesar să se facă în mai multe ședințe.

Ce alternative ai la transplantul de păr?

Daca vrei creșterea părului rapidă poți să încerci variantele naturale, care te pot ajuta să obții un păr sănătos la tine acasă. În primul rând este necesară o igienă corespunzătoare, părul trebuie curățat după un anumit ritual, nici foarte des, nici rar. Spălatul zilnic al parului îl poate deteriora foarte tare. Este necesar să folosești produse naturale, șampon, balsam și masca de par. Acestea trebuie să regenereze atât scalpul cât și firul de păr și foliculii. Ar trebui să eviți folosirea deasă a aparatelor cu aer cald pentru coafarea părului și să încerci să îl tunzi o dată la câteva săptămâni pentru a ajuta procesul de regenerare. Stresul și alimentația au un rol important, așa că este bine să țineți cont de aceste aspecte pentru a avea un păr frumos.


Sursa de imagine:
Nina Buday / Shutterstock.com