Aceste spatii permit diferite combinatii de mobilier si design pentru a oferi o imagine eleganta si personalizata.

Holul unei case este adesea retrogradat pe plan secund, de ce asa? In general, folosim acest spatiu ca loc de trecere pentru a trece dintr-o camera in alta; cu toate acestea, nu ne dam seama cat de important este la nivel estetic. Prin urmare, vrem sa va prezentam cateva idei bune pentru decorarea coridoarelor inguste.

Orice zona a casei este demna de a primi atentia noastra. Nu putem subestima unele parti pur si simplu pentru ca nu le folosim la fel de mult sau servesd doar ca punct de tranzit. Scopul nostru este sa atingem echilibrul decorativ acasa; adica totul este bine armonizat.

Decorarea unui hol ingust, ce sa faci?

Atunci cand decoram un coridor trebuie sa avem in vedere mai multe lucruri. In primul rand, spatiul din locuinta pe care il avem si inaltimea acestuia; in cazul in care este ingust, trebuie sa alegem foarte bine mobilierul astfel incat sa se adapteze corect spatiului disponibil. In al doilea rand, stilul locuintei, deoarece trebuie sa urmam o linie similara pe tot parcursul si sa nu rupam tendinta generala.

Pe de alta parte, trebuie sa fim constienti de faptul ca coridorul este o parte in plus si la fel de important ca si alte incaperi din casa. In el putem aplica un decor mai precis si personal care chiar ne defineste gusturile, dar intr-un mod diferit de ceea ce se vede in living sau dormitor.

Mobilier de hol

Pe pereti se pot amplasa poze, rafturi, oglinzi etc. Posibilitatile sunt multiple, este doar o chestiune de a alege ceea ce este necesar si de a nu obstructiona libertatea de miscare, chiar daca este un apartament mic , deoarece trebuie sa fie un loc confortabil de mers fara a se ciocni cu nimic. Prin urmare, un hol amenajat corespunzator este sinonim cu spatiu bine folosit.

Mobilierul poate fi adaptat laturilor in asa fel incat sa nu intrerupa trecerea. Exista modele inguste si compacte care pot fi asezate langa pereti si astfel obtina suficient spatiu pentru a ne depozita lucrurile. De exemplu, un suport pentru pantofi, un suport pentru haine, o biblioteca etc. Sunt ideale pentru a comanda intrari si holuri.

Un hol bine decorat

Coloana vertebrala care leaga fiecare dintre incaperile din locuinta este coridorul, de aceea necesita toata atentia noastra si stim sa alegem resursele potrivite pentru ornamentarea acestuia. De altfel, coridoarele inguste pot fi echipate cu elemente mai precise, precum covoare, plafoniere, carlige pentru agatat paltoanele etc.

Tine cont ca intrand in casa gasim intrarea sau holul. In acest sens, putem spune ca este scrisoarea de intentie a gusturilor si stilului nostru personal. Simplul fapt de a-l avea bine decorat ne poate ajuta sa ne aratam propria identitate.

Iata o serie de idei care pot fi de mare ajutor. La sfarsitul zilei, nu este atat de greu sa ai un hol practic, trebuie doar sa fii indraznet si sa aplici ceea ce consideri ca este necesar.