Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi, renunta la visul sau de a cheltui 10 milioane de euro pentru un nou sediu al institutiei. Simirad da vina pe consilierii judeteni, pe care ii considera “primitivi” pentru ca s-au opus intentiilor sale.

“Cand am facut Piata Natiunii, primar fiind, am avut sprijinul consilierilor. Dar pe vremea aceea erau intelectuali. Cei de acum sunt ceva mai primitivi”, a declarat Simirad, adaugand si la care culoare politica face referire: “Vorbesc de consilierii PD-L”. Simirad a declarat ca sediul CJ va ramane in Casa Patrata, iar sedintele se vor face in aceleasi Sali de pana acum. “Voi sta poate la bunavointa unui prefect care nu ma va intelege, dar daca nu vor sa voteze un proiect pentru un alt sediu renunt”, a declarat Simirad pentru 7 Est .

La sfirsitul lunii septembrie, consilierii judeteni PNL si PSD au fost de acord cu proiectul lui Constantin Simirad, de a cheltui 10 milioane de euro pentru un nou sediu al Consiliului Judetean. In luna octombrie , consilierul PD-L Marius Spinu a declarat ca hotarirea de CJ este ilegala, deoarece nu a intrunit numarul de voturi necesare. Presa locala a taxat megalomania lui Simirad, pregatindu-i si o lista cu 10 proiecte care ar merita mai degraba imensa suma de bani. La inceputul lui noiembrie , Simirad era consecvent in visurile sale si vroia sa construiasca noul sediu in Copou, linga fostul RAJAC.

A renuntat la idee sau este doar o miscare tactica? Nu a fost adoptata insa o hotarire a CJ de abrogare a celei prin care s-a aprobat investitia, care intra astfel doar “in conservare”. “Daca CJ considera ca nu este necesara aceasta constructie, ma voi adapta conditiilor si voi respecta hotarirea. Sedintele le voi face la actualul sediu. Avem citeva sali mai mici, culoare generoase… Acolo intentionez sa fac si sedintele. Chiar ma gindesc sa le fac in fata biroului meu, unde este un spatiu generos in eventualitatea in care va fi numit un nou prefect si relatiile nu vor fi atit de cordiale, pentru ca pina acum am folosit salile Prefecturii din aceasta cladire”, a afirmat Simirad.

“Se comporta ca un copil care trinteste totul in jur. Noi avem o sala de sedinta in Casa Patrata, nu stiu ce-l deranjeaza la ea. Sedinte pe hol o sa faca domnul Simirad cu functionarii din CJ care tremura de frica sa, dar nu cred ca va ajunge pina acolo pentru ca si-ar pierde orice urma de demnitate”, a afirmat consilierul PD-L Marius Spinu.

Seful CJ a regretat ieri alesii din Consiliul Local de pe vremea cind acesta era la cirma municipiului Iasi. “La CL aveam foarte multi intelectuali cu o conceptie moderna despre tot ceea ce propuneam. Aici, la CJ, am intelectuali cu o structura ceva mai primitiva, cei de la PD-L, care nu au capacitatea sa inteleaga cum trebuie sa actioneze o institutie cu un asemenea gabarit pentru pregatirea viitorului”, a spus Simirad. Seful CJ a mentionat ca, daca s-ar fi dorit, s-ar fi putut construi un sediu in fiecare mandat de pina acum.