Marius Bodea a facut vineri cerere pentru a nu mai fi subprefect de Iasi. De la inceputul anului, dupa schimbarea guvernarii liberale, Bodea a stat mai mult in concediu medical. Motivul medical: ureche supurata si vertij.

“Astazi am semnat cererea de incetare a raporturilor de munca, prin acordul ambelor parti, pe care am trimis-o la Guvern si minister. Am cerut incetarea raporturilor de munca incepind cu data de 11 martie. Am fost fortat de imprejurati sa imi inchei socotelile cu administratia centrala. Recunosc faptul ca a fost un vis sa am o cariera in adminsitratie, visul s-a naruit astazi. Imi doresc sa ramin pentru ieseni un inalt functionar pubnlic care a adus un echilibru in functionarea judetului”, a declarat vineri Marius Bodea. 

Bodea se simte ca evreii exterminati in pogromul de la Iasi

Marius Bodea a ocupat functia de subprefect, cistigata prin concurs. Daca cererea sa va fi acceptata de Guvern, el va fi numit inspector guvernamental si va fi angajat al secretariatului general al Guvernului. 

“Asist consternat la un tangaj de masuri, violari ale legii si cel mai grav la o tendinta in administratia centala de a blama clasa functionareasca. Sintem suiti in trenuri si trimisi la secretariatul general al Guvernului unde sintem tinuti pina la momentul executiei. Pentru ca urmeaza si restructurarea secretariatului general in maxim 3 luni. Colegii care au acceptat mobilitatea vor ramine doar cu o copie dupa legitimatia de serviciu. 

Motivul concediului medical prelungit: ureche supurata si sindrom de vertij

Bodea a declarat ca are si un regret, la plecarea sa din conducerea Prefecturii Iasi. “Regret ca nu am acceptat functia de prefect in septembrie 2006 pentru ca as fi avut un avantaj de timp in rezolvarea problemei Aeroportului. In schimb, m-am specializat pe banii statuluicind am facut cursurile de inalt functionar public”, a precizat Bodea.

Acesta sustine ca nu a participat vineri la investirea noului subprefect, Dragomir Tomaseschi, deoarece nu a fost lasat sa stea la prezidiu. “Am venit de dimineata sa particip la instalare si mi s-a explicat ca nu pot sa stau la prezidiu, prin urmare nu am vrut sa particip. Oricum voiam sa anunt ca plec”, a mai spus Bodea.

“Se stabilise dinainte un prezidiu, Prefectura era reprezentata deja. Oricum incap 5 oameni si nu m-am gindit ca am deranjat pe cineva”,  i-a raspuns prefectul Victorel Lupu.

De la inceputul anului, Marius Bodea s-a aflat mai tot timpul in concediu medical. Surse din Prefcetura sustin ca pe certificatul medical adus de Bodea este trecut diagnosticul de “ureche supurata, sindrom de vertij”.