Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi, este in opozitie, dar si in „prietenie” cu toata lumea. Fata de PNL e in opozitie, pentru ca e membru PSD, partid aflat la guvernare. Cu PD-L e in opozitie, pentru ca nu accepta un vicepresedinte de la ei si prefera sa colaboreze cu PNL. Si relatia lui Simirad cu PSD e la fel de ambigua. Face parte din partid, dar nu vrea sa ii respecte deciziile. Marti, presedintele CJ Iasi a spus ca a facut o intelegere cu primarul Nichita: niciunul nu se amesteca in treburile celuilalt.

Constantin Simirad a fost invitat marti dupa-amiaza la emisiunea City Puls, moderata de Ligia Pricopi la Antena 1 Iasi.

„Ziaristii nu stiu ce inseamna mauzoleu”

Constantin Simirad a continuat sa sustina cauza noului sediu „mausoleu” al Consiliului Judetean, estimat la 10 milioane de euro. „Ziaristii nu stiu ce inseamna mauzoleu (sic!). Eu nu mi-as dori nici in urmatorii 20 de ani mauzoleu. Mauzoleu inseamna o constructie funerara si nu vreau sa am nevoie de asa ceva”, a spus Simirad despre noul sediu.

Mai mult, presedintele CJ se arata convins ca viitoarea cladire din Copou ar putea ajuta la … redresarea economiei. „Se vor misca rotitele economiei romanesti. Vor fi constructori, materiale de constructii din Romania. Cind se facea sute si mii de case, rotita mergea in economia romaneasca”, a afirmat Simirad.

Simirad vrea alianta cu PD-L, dar fara conditii

Presedintele CJ Iasi a criticat, a laudat si apoi a criticat din nou PD-L, in citeva minute. Mai intii, Simirad a spus ca nu accepta nici in ruptul capului un vicepresedinte democrat-liberal. „Daca ar fi sa aleg dupa mine, as prefera inca un vicepresedinte PSD. Domnul Victor Chirila (actualul vicepresedinte de la PNL – n.red.) este de un real folos, si-a facut decizia corect, nu a luat nicio decizie importanta fara sa ma consulte. Eu l-am cunoscut pe dl. Chirila cind mi-a fost prezentat de dl. Fenechiu si am spus: nu-l accept. Omul acesta a reusit sa ma cistige cu timpul prin comportamentul corect fata de mine. Mi-a acordat o prietenie totala. Chirila e simpatic si priceput in administratie. Nu stiu daca dl. Constantin Serban (vicepresedintele propus de PD-L – n.red.) este priceput in administratie. Si dl. Serban poate invata, daca vrea sa invete, daca nu vine pe o pozitie de ostilitate”, a declarat Simirad.

Ironic: “prietenul” Chirila, urmarit penal pentru orgii sexuale cu minore

Chiar la ora cind Simirad, in direct la Antena 1 Iasi, il lauda pe vicepresedintele Victor Chirila, postul de televiziune Tele’M anunta iminenta trimiterii in judecata a unui dosar in care Chirila este cercetat pentru implicare in orgii sexuale cu minore.

Seful judetului a spus apoi ca are mai degraba incredere in PNL decit in PD-L. Motivul: primul partid se tine de cuvint.  „Cind am discutat despre noul sediu, l-am chemat pe dl. Serban, mi-a dat indicatii cum sa mai modificam proiectul, dar apoi a primit ordine sa voteze impotriva”, a explicat Simirad, fara sa spuna de la cine ar fi primit Serban ordinele respective.

Alt motiv de discordie: PD-L ar vrea bani pentru primarii democrat-liberali

Apoi, Constantin Simirad a gasit o alta explicatie a refuzului sau de a colabora cu PD-L. „Eu as vrea o alianta cu PD-L, dar fara conditii prealabile. Sa nu mi se puna conditia ca pot finanta doar anumiti primari si pe altii nu. Eu sint un presedinte al tuturor iesenilor, care m-au votat sau nu m-au votat. Nu voi face niciodata o persecutie a celor care nu m-au votat cum am vrut eu. Daca lucrurile merg asa in continuare, nu va fi nicio alianta”, s-a aratat convins Simirad, fara sa intre in amanunte.

„Dragoste cu sila nu se poate”, nici cu PD-L, nici cu PSD

Iar Simirad nu pare indragostit nici de presedintele PD-L Iasi, Dan Carlan, nici chiar de presedintele PSD Iasi, Gheorghe Nichita.

„Alianta aceasta (cu PD-L – n.red.) o fac daca o simt. Cu dl. Carlan sint intr-un proces, iar dragoste cu sila nu se poate. Dl. Nichita a trecut peste acele acuze (din campania electorala de la alegerile locale, cind Dan Carlan i-a acuzat pe Nichita si Simirad de colaborare cu Securitatea – n.red.), eu nu pot trece. S-au depasit criteriile etice dintr-o campanie. Nu l-am iertat si nici nu-l voi mai ierta”, a afirmat Simirad.

Presedintele judetului a mai spus ca a discutat deja cu Mircea Geoana (presedintele PSD – n.red.) despre blocajul de la Iasi. „Am vorbit aseara cu dl. Geoana si nu exista o directiva prin care sa se strice toate aliantele. Tot ce m-a rugat a fost sa nu exista frictiune intre mine si dl. Nichita. Ma voi intilni cu dl. Nichita si vom discuta cu cartile pe fata. Conventia mea a fost facuta de la inceput cu dl. Nichita, ca el nu se va amesteca in treburile CJ iar eu nu ma voi amesteca in treburile de partid si la Primarie”, a dezvaluit Simirad.

 De la problema Aeroportului la licitatia de la Probota

Simirad s-a aratat deranjat de declaratia deputatului Petru Movila, care sustinea ca extinderea Aeroportului este blocata la nivel local.  „Domnul Movila este prieten bun cu dl. Caschi (unul dintre proprietarii care au teren in zona Aeroportului – n.red.), chiar se straduieste sa influenteze o licitatie la Probota. Asta o sa o inteleaga el mai mult decit altii”, a acuzat Simirad, refuzind sa intre in detalii.

„Ma surprinde afirmatia. Intreaga discutie despre aeroport nu are nicio conotatie personala, nici nu am spus ca sint interese personale, ale dvs. sau ale altora. Dar dvs. sinteti un om matur, cu experienta, si o sa probati afirmatiile pe care le-ati facut. Problema Aeroportului este la Iasi, la nivel local. Este un punct de vedere pe care l-am expus de mai multa vreme”, a replicat Movila, intr-o interventie telefonica in direct.