Prefectul catre angajatii APIA: aveti grija cu pixurile, hirtia dar si de cetateni actualitate

Prezentarea raportului de activitatea pe anul 2008 prefectului Victorel Lupu nu i-a dat mari emotii directorului liberal de la APIA, Paul Kmen. Lupu a apreciat chiar activitatea institutiei si doar le-a atras atentia angajatilor sa raspunda prompt soclitarilor venite de la cetateni. “Sa aveti grija cu pixurile si hirtia”, le-a mai spus prefectul sefilor de la APIA care s-au plins ca nu au bani in acest an pentru a-si cumpara consumabile. 

Sefii de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) s-au plins joi prefectului ca inca nu au primit bugetul pe anul in curs si prin urmarea nu au fonduri nici pentru consumabile. De asemenea, sint nemultumiti de soft-ul folosit de institutie, instituit la nivel national, care nu functioneaza. 

“Trebuie sa ne mobilizam pentru ca asteptarile oamenilor sa fie satisfacute. In continuare trebuie sa diseminam informatia. Personalul APIA trebuie sa aiba grija sa-i invete pe oameni reglementarile in vigoare ca sa-si usureze munca. Pentru anul 2009, pentru ca e criza, vor fi mai putini bani pentru cheltuieli. Pentru consumabile de exemplu au fost reduse fondurile cu 15%. Asa ca aveti mai multa grija cu pixurile si cu hirtia“, le-a raspuns Victorel Lupu

Prefectul a avut o “observatie” de facut si pentru directorul liberal al Agentiei, Paul Kmen. “Aveti o conducere tinara, dar am o observatie la materialul pe care mi l-ati adus: orice material se semneaza si se insuseste, dar pun asta pe seama tineretii“, a tinut Lupu sa ii amenteasca lui Paul Kmen ca nu a semnat raportul de activitate pe 2008.

“Munca cu contribuabilii si niciodata nu vom reusi sa ii multumim pe toti. Din raportul pe care mi l-ati trimis si din prezentarea facuta am vazut ca in multe dintre activitati ati avut rezultate bune si peste medie pe tara. Ati muncit si ati invatat legislatia, atit cea de la noi cit si cea de la nivelul Uniunii Europene. Trebuie sa va comportati cu rabdare si cu atentie cu cei care vin la dumneavoastra pentru ca acum si oamenii din mediul rural stiu ca functionarii publici sint platiti din buzunarul lor“, le-a mai atras atentia prefectul angajatilor de la APIA.