Profitand de faptul ca indeplinea calitatea de presedinte al comisiilor de licitatii in cadrul Directiei Regionale de Posta (DRP) Iasi, Costica Florea, seful Serviciului de Aprovizionare al Directiei, a facut diverse achizitii prin intermediul unei firme apartinand soacrei sale, in varsta de 72 de ani.

In perioada 2007 – 2008, DRP Iasi si societatea Servital SRL au incheiat contracte de achizitii de materiale in valoare de peste 220.000 de lei. Comisia de licitatie constituita la nivelul DRP Iasi il avea ca presedinte pe Costica Florea, iar printre asociatii firmei Servital SRL se numara si soacra acestuia, Domnica Mantaluta. “Afacerile” au fost descoperite in urma unei verificari realizate la sfarsitul anului 2008 de inspectori ai Departamentului de Control din cadrul Companiei Nationale Posta Romana SA.

“Din verificarile efectuate la Serviciul Resurse Umane din cadrul DRP Iasi, a rezultat ca doamna Mantaluta Domnica este soacra domnului Florea Costica. S-a constatat ca Florea Costica, in calitatea sa de presedinte al comisiilor de atribuire a contractelor respective a incalcat prevederile art. 69 din OUG 34/2006 si art. 75 din HG 925/2006, prin faptul ca desi se afla intr-o situatie de incompatibilitate, nu a solicitat schimbarea din comisie”, se arata in nota de control intocmita de inspectori.

Soacra, succes in afaceri la 72 de ani

Conform notei de constatare incheiata de inspectorii controlori, din informatiile obtinute de la Oficiul Registrului Comertului (ORC) s-a descoperit ca, initial, pe 3 mai 2007, firma Servital SRL fusese infiintata chiar de catre Florea Costica, seful Serviciului Aprovizionare din DRP Iasi. Doua luni mai tarziu, Florea Costica iesea din societate si isi ceda partile sociale pe care le detinea in firma socrei sale in varsta de 72 de ani, Mantaluta Domnica. Incepand din aceasta perioada si pana la sfarsitul lunii iulie 2008, SC Servital SRL a obtinut, in urma licitatiilor realizate de DRP Iasi, sapte contracte avand ca obiect achizitionarea de materiale de constructii, din care cinci contracte in anul 2007 si doua in anul 2008. La aceste contracte s-au incheiat si sase acte aditionale pentru suplimentarea cantitatilor contractate, din care patru acte aditionale in 2007 si doua acte aditionale in 2008. Valoarea totala a acestor contracte se ridica la 222.152,67 lei (fara TVA).