O parte din parlamentarii ieseni au participat la vizita de “lucru” pe santierul de la Aeroportul Iasi, la cererea presedintelui Consiliului Judetean Cristian Adomnitei. In plin razboi politic dupa ruperea USL la Iasi, parlamentarii PSD au lipsit. In schimb, senatorii si deputatii PNL, PDL si PMP s-au plimbat aproape doua ore pe santier, stind cuminti la poza.

„De cateva zile munca a fost reluata, nu am avut precipitații, iar acum s-a ajuns ca pe șantier sa lucreze 60 de camioane și 45 de utilaje. Peste trei saptamani numarul acestora se va dubla. In prezent șantierul Aeroportului Iași este cel mai mare din Romania. Ca densitate de utilaje pe kilometru patrat cred ca intrece și șantierele autostrazilor, pentru ca acolo sunt multe utilaje, dar sunt raspandite. La Iași graficul de lucrari este devansat. Contractul prevede ca in iulie 2015 sa fie gata toata pista, dar noi vom munci și o vom livra in luna decembrie. Aeroportul Iași este locul și proiectul prin care speram sa atragem cat mai mulți investitori care sa creeze noi locuri de munca in Iași”, a declarat Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi.

Din luna aprilie, la Aeroport se va lucra inclusiv pe timpul noptii. Intre timp, se asteapta raspunsul forurilor europene pentru aprobarea cererii de finantare europeana. Proiectul are o valoare de 57,5 milioane euro, fiind declarat eligibil.

Cozmanciuc: Absenta celor de la PSD este o greseala

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc spune ca absenta parlamentarilor PSD de la vizita pe santierul Aeroportului ar fi o greseala. “Absența acestora sper sa fie doar o coincidența nefericita și sper ca nu este un semnal prin care Partidul Social Democrat doreste blocarea proiectelor majore pentru Iași, deoarece acest lucru ar constitui o greșeala fatala pe care ar face-o fața de ieșeni. Imi exprim speranța ca toți parlamentarii de Iași vor sustine neconditionat cele 10 promisiuni facute de USL anul trecut in campanie. Manifestul pentru Iasi trebuie sa reprezinte ghidul nostru in activitatea parlamentara in slujba iesenilor care ne-au acordat voturile. Chiar daca USL nu mai exista, eu imi doresc sa cred ca noi, parlamentarii de Iași, vom lupta pentru ca promisiunile din cadrul acestui material sa fie transformate in realitate. Aici ma refer și la susținerea pe care sper ca toți parlamentarii o vor acorda continuarii demersurilor in vederea finanțarii studiilor de fezabilitate pentru Autostrada care leaga Moldova de Transilvania”, se arata in comunicatul de presa.

PSD Iasi spune ca s-a saturat de poze

Acuzati de liberali ca au “intors spatele” proiectului de la Aeroport, reprezentantii PSD Iasi raspund prin vocea lui Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeteni: „Din fericire, noi nu facem parte din tagma celor care fac poze de grup pe santiere pentru a utiliza un proiect al iesenilor in interes politic personal. Noi, consilierii judeteni PSD, am facut sa demareze acest proiect al Ae­roportului, si prin aportul primarului Nichita au fost atrasi si bani guvernamentali (8 milioane lei au fost alocate la sfarsitul anului trecut de catre Guvern, n.r.). Noi dam mesajele de sustinere prin ceea ce facem“.

Consilierii PDL se simt lasati pe dinafara

La rindul lor, consilierii judeteni PDL protesteaza pentru ca … nu au fost invitati. Intr-un comunicat de presa, acestia il acuza pe Cristian Adomnitei de “megalomanie”. “Meritul faptului ca acum se lucreaza si ca proiectul devine realitate, dupa atatia ani de asteptari, este, in primul rand al consilierilor judeteni care au votat in unanimitate ca Aeroportul sa se dezvolte la capacitatea pe care Iasul o merita. Mai mult, sa nu uitam ca finantarea acestui proiect este apanajul PDL-ului. Fara noi, consilierii judeteni PDL, si fara banii iesenilor, Adomniței nu ar mai fi avut ce sa arate astazi. Meritul nu este al unui singur om, a lui Adomnitei, care altceva inafara de “eu” nu a invatat sa spuna, ci este al iesenilor si al unei intregii echipe a consilierilor judeteni PDL, care indiferent de culoarea politica, indiferent daca erau la putere sau in opozitie au spus “da” modernizarii aerogarii iesene. “Noi am facut” trebuie sa inlocuiasca sintagma “eu am facut” pe care Adomniței o flutura cu superioritate si aroganța in fata unui judet intreg.”, se arata in comunicat.