Peste 90 de cazuri au fost reclamate la Primaria Iasi, dupa ce administratorii si-au batut joc de lege si au impartit gresit cheltuielile legate de incalzirea blocului. Municipalitatea a anuntat masuri dure, care pot sa ajunga pina la retragerea atestatului de administrator. Vezi in articol lista asociatiilor cu probleme. 

“In aceste cazuri concrete, este vorba de cele mai multe ori de repartizarea costurilor cu incalzirea spatiilor comune (subsol, casa scarii, spalatorie, uscatorie, coloane verticale din apartamente) intre toti locatarii din condominiu (indiferent de sursa de energie termica folosita), dar si de modificari ilegale ale instalatiilor interioare de termoficare din bloc (taieri de conducte ce duc la imposibilitatea furnizarii apei calde si a caldurii catre consumatorii conectati la sistemul centralizat)”, a declarat Ana-Maria Icatoiu, director comercial Dalkia Termo Iasi.

Potrivit ANRSC, acolo unde calculele pe lista de plata sint gresite, trebuie refacute retroactiv pentru intreg sezonul de incalzire 2013-2014, incepind cu luna octombrie 2013.

Pe linga cele 11 amenzi, Primaria Iasi a decis retragerea atestatului de administrator pentru 3 persoane, una dintre ele avind in administrare 43 scari de bloc! 

Figurau ca debransati, dar se incalzeau pe banii vecinilor

Controlul din teren a aratat o situatie incredibila: mai multi ieseni se declarau debransati de ani de zile. In schimb, in complicitate cu reprezentantii asociatiei, acestiau consumau in continuare apa calda si caldura din sistemul centralizat.

In cursul acestei saptamani, Primaria Iasi va comunica lista cu asociatiile amendate in urma acestor controale, precum si pe cea a administratorilor carora li s-au retras atestatele din cauza nerespectarii legii si refuzului de a reintra in legalitate.

AICI: Lista asociatiilor cu probleme.

Orice neregula poate fi sesizata la call-center-ul Dalkia

Operatorul de termoficare ii roaga pe iesenii care se considera nedreptatiti cand vine vorba de impartirea costurilor caldurii in bloc sa sune la Centrul de Apel non-stop cu numar gratuit 0 800 800 123, sa scrie pe adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau sa vina la Biroul Relatii Clienti (Calea Chisinaului 25, etajul 1). “Avem nevoie de adresa completa si de informatii legate de sumele afisate pe listele de intretinere pentru caldura. Mai departe, echipele noastre vor verifica in teren modul de repartizare si vor sesiza neregulile identificate Municipiului Iasi – prin Directia de Control si Managementul Calitatii, dupa discutii in prealabil cu asociatia de proprietari in cauza”, a explicat Ana-Maria Icatoiu, directorul comercial Dalkia Termo Iasi.