Cabinetul parlamentar al deputatului PNL Relu Fenechiu a fost evacuat vineri dimineata din Prefectura. Liberalul il ameninta pe prefectul Victorel Lupu.

Prefectul Victorel Lupu a decis vineri dimineata sigilarea biroului unde lucrau consilierii deputatului Fenechiu, la etajul 1 din Casa Patrata. Angajatii Prefecturii au schimbat butucul de la usa si au mutat lucrurile din birou intr-o alta incapere sigilata, de la subsolul cladirii. “Am mutat lucrurile in subsolul cladirii si le tinem in custodia noastra, pina cind le ridica o delegatie din partea proprietarului”, a explicat prefectul Victorel Lupu.

Deranjat de decizia prefectului, deputatul Relu Fenechiu a promis ca … se va intoarce. “Voi avea grija ca domnul prefect sa stea mai putin decit crede dumnealui in functie. Este tulburare de posesie ce-a facut si imi voi face birou tot in Prefectura”, a declarat Relu Fenechiu.

“Nu a existat o hotarare judecatoreasca si nici vreun act semnat de ambele parti prin care acest contract sa fie desfiintat. Dupa verificarile ce vor fi facute de politie si vom afla faptuitorii, vom putea sa depunem o plangere penala pentru tulburare de posesie”, a declarat, contactat telefonic, avocatul lui Relu Fenechiu, Bogdan Volovat, citat de Ziarul de Iasi .

“Ca un adevarat sef de judet, Fenechiu ii tinea din scurt pe prefecti care nici in vis nu indrazneau sa nu execute ordinele. Scoaterea acestuia din sediul prefecturii este un act just de revenire la normalitate”, scrie Catalin Ivan, consilier judetean PSD Iasi, pe blogul sau.

Relu Fenechiu si-a deschis cabinetul parlamentar din Casa Patrata in 2005, dupa ce a ajuns deputat pe listele PNL. La acea vreme, Fenechiu a incheiat o conventie cu prefectul Radu Prisacaru, prelungita apoi de prefectul Marius Bodea.

Dupa schimbarea puterii, in 2008, noul prefect Victorel Lupu a reziliat unilateral conventia, motivind ca nu doreste institutii politice in cadrul Prefecturii.