Seful judetului nu mai stie nici el ce sa faca: acum ar renunta la construirea noului sediu al Consiliului Judetean, investitie estimata la 10 milioane de euro. Motivul: si-ar putea muta o parte din angajati in cladirea de pe strada Vasile Alecsandri.

Solutia lui Simirad vine dupa ce vineri a vizitat cladirea cistigata in instanta de Consiliul Judetean. Numai ca imobilul respectiv fusese cistigat de CJ inainte de aprobarea proiectului pentru ridicarea noului sediu al Consiliului Judetean. Mai mult, consilierii judeteni PSD si PNL au aprobat deja si alocarea a peste 500.000 de euro pentru studiile necesare noului sediu.

Presedintele CJ a vizitat vineri sediul de pe strada Vasile Alecsandri impreuna cu toti consilierii judeteni PSD, 3 consilieri de la PD-L dar niciunul de la PNL. Impreuna au ajuns la concluzia ca o parte dintre angajatii CJ si-ar putea desfasura activitatea in noua cladire, care trebuie insa reabilitata. 

“Sint posibilitati de reabilitare dupa vechea structura a imobilului. Podul este generos si putem amenaja 40 de birouri acolo. Institutia ar putea functiona atit in Casa Patrata, cit si in cladirea de pe Vasile Alecsandri”, a declarat Simirad. 

Dupa ce a vizitat cladirea de pe Vasile Alecsandri, Simirad iar se razgindeste: ar putea renunta la ideea noului sediu al Consiliului Judetean. “Proiectul noului sediu administrativ ar putea suferi o aminare. Trebuie facut un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea acestei cladiri, dar la o prima evaluare reabilitarea ar costa 2,5 milioane de euro“, a spus Simirad. 

Simirad a lansat prima data ideea noului sediu al institutiei, in valoare de 10 milioane de euro, in toamna anului trecut, cind consilierii judeteni au fost de acord cu el. In decembrie a parut ca Simirad a renuntat la idee. Numai ca la inceputul acestui an, a revenit: vrea mortis un mausoleu de 10 milioane de euro. Acum iarasi este inclinat sa renunte.