Daca lucrezi la strategia ta de marketing si vrei sa pozitionezi site-ul tau in motoarele de cautare precum Google, trebuie sa iei in considerare importanta SEOui Off Page. Aceasta tehnica de optimizare pentru motoarele de cautare este adesea subestimata, insa poate contribui semnificativ la imbunatatirea clasamentului site-ului tau. Mai jos, iti oferim un mic ghid pentru a invata cum sa obtii maximum de beneficii. Haide sa incepem!

Ce reprezinta SEO Off Page?

SEO Off Page, denumit si SEO extern, se refera la toate actiunile desfasurate in afara site-ului web, cu scopul de a imbunatati pozitionarea acestuia in rezultatele motoarelor de cautare (SERP).

Contrar credintei populare, SEO Off Page nu se rezuma doar la construirea de link-uri. Pentru a afla mai multe detalii, intra pe fluier.ro.

Exista o varietate larga de tehnici care contribuie la imbunatatirea clasamentului, cum ar fi:

– Marketingul de continut

– Social media

– Dezvoltarea brandului

– Comentarii si recenzii externe

SEO On Page vs. SEO Off Page

Printre factorii de clasificare utilizati pentru evaluarea site-urilor web, doi termeni des mentionati sunt SEO On Page si Off Page.

Diferenta semnificativa intre acestia consta in faptul ca SEO On Page ajuta Google sa masoare relevanta paginii, in timp ce SEO Off Page ajuta la evaluarea credibilitatii acesteia. Sa ne concentram asupra fiecaruia in parte:

SEO On Page se refera la strategiile aplicate direct pe site-ul web. Un continut optimizat ajuta robotii care exploreaza site-urile sa inteleaga utilitatea continutului pentru utilizatori si sa-l compare cu cel al competitorilor. Aceasta poate include texte, imagini, meta-etichete si link-uri.

SEO Off Page are loc in afara site-ului web si implica tactici precum cele mentionate anterior.

De exemplu, daca ceri unei publicatii sa includa un link catre continutul tau in cadrul strategiei tale, aceasta reprezinta o actiune Off Page. De ce? Pentru ca nu ai efectuat nicio modificare pe site-ul tau in timpul acestui proces. In schimb, daca iti doresti sa imbunatatesti viteza paginii mele, aceasta reprezinta o actiune On Page, deoarece ai efectuat modificari direct pe site.

Intotdeauna, atunci cand incerci sa incadrezi o tactica intr-o anumita categorie, intreaba-te daca ai control deplin asupra acesteia. Daca da, este On Page; daca nu, este Off Page.

De ce este important SEO Off Page?

Google utilizeaza peste doua sute de factori pentru a clasifica un site web in comparatie cu altele. Din acest motiv, crearea unei strategii care se concentreaza doar pe continutul intern al site-ului nu este suficient de eficienta. Aici intervine SEO Off Page.

Asa cum am mentionat anterior, SEO Off Page ajuta Google sa afle ce cred ceilalti despre site-ul tau si contribuie la determinarea relevantei continutului tau pentru utilizatori. De aceea, este esential sa lucrezi la strategia ta Off Page in mod corespunzator.

Sursele externe actioneaza ca factori de decizie in cazul a doua site-uri web cu aceeasi calitate si contribuie la o clasificare mai precisa.

Tehnici de SEO Off Page pentru a-ti imbunatati pozitionarea

Acum, dupa ce am stabilit importanta SEOui Off Page pentru succesul unui site web, ne putem concentra asupra detaliilor despre cum sa imbunatatim SEO extern.

Cea mai populara tehnica de SEO Off Page este crearea de backlink-uri, care isi propune sa genereze link-uri naturale catre pagina ta. Obtinerea de link-uri de la site-uri web cu reputatie solida are doua beneficii principale: generarea de trafic catre site-ul tau si contributia la clasificarea acestuia. Link-urile de la site-uri de incredere sunt extrem de benefice pentru site-ul tau.

In cadrul construirii de link-uri, exista mai multi factori pe care poti sa-i iei in considerare:

  1. – Numarul de domenii de referinta
  2. – Autoritatea link-urilor
  3. – Textele de ancorare sau anchor text

In timp ce lucrezi la SEO Off Page, nu poti subestima rolul recenziilor clientilor. Recenziile ofera o perspectiva asupra modului in care publicul tinta si motoarele de cautare percep marca ta.

Site-urile cu recenzii pozitive par mai credibile si au sanse mai mari sa apara in primele pozitii in rezultatele cautarii. O reputatie online pozitiva duce, de asemenea, la o conversie mai buna.

Utilizatorii care revin reprezinta un factor de comportament care sporeste credibilitatea ta in ochii motoarelor de cautare.

Construirea unei marci este la fel de importanta pentru SEO ca si pentru marketing. Toate site-urile incepatoare ar trebui sa depuna eforturi active pentru a-si creste autoritatea online in fata audientei si a motoarelor de cautare.

Exista cateva modalitati prin care poti obtine mai multe mentionari, care pot fi considerate un factor de clasificare Off Page:

  • – Participarea la guestblogging
  • – Participarea la continuturi precum podcast-uri, webinarii sau evenimente
  • – Efectuarea de divulgari catre bloggeri
  • – Incercarea de a genera continut viral

Crearea unui profil Google My Business si includerea tuturor informatiilor relevante despre site-ul tau si afacerea ta este o modalitate buna de a realiza SEO Off Page. Aceste profiluri apar in rezultatele cautarii pentru interogari cu intentie de cautare.

Desi link-urile de pe retelele sociale nu afecteaza clasificarea in sine, site-urile de socializare raman unul dintre cele mai bune locuri de pe web pentru a-ti creste vizibilitatea si constientizarea despre brandul tau.

Bloggingul este o modalitate eficienta de a genera continut legat de marca ta in mod continuu si frecvent. Prin permiterea publicului sa comenteze si sa impartaseasca continutul, poti facilita observarea ta si inceperea generarii de link-uri naturale si mentionari de marca. Daca abordezi aceasta strategie corect, poti deveni o autoritate in domeniu, iar publicul tau va folosi blogul tau ca sursa principala pe aceasta tema, ceea ce va aduce loialitate si notorietate de marca.

Marketingul cu influenceri este o strategie care castiga tot mai multa importanta, cu conditia sa colaborezi cu influencerii potriviti. Acestia au urmaritori pasionati si devotati, care au o sansa mai mare sa ajunga la un public tinta specific. Prin colaborarea cu influencerii, beneficiezi de doua aspecte: ajungi la un numar mare de persoane care ii urmaresc si-ti promovezi marca prin intermediul unei persoane care a castigat credibilitate in industrie.

Toate acestea sunt doar cateva dintre tehniciile pe care le poti utiliza pentru a-ti imbunatati SEO Off Page. Este important sa mentionez ca obtinerea unor rezultate vizibile necesita timp, efort si angajament constant. Prin urmare, planificarea strategica si implementarea eficienta a acestor tehnici vor aduce beneficii pe termen lung, iar site-ul tau va obtine o pozitie mai buna in rezultatele cautarii.