Auzim de foarte multe ori ca au loc anumite dispute atat intre asociatiile de proprietari cat si intre proprietarii de case. In foarte multe dintre aceste cazuri, lipsa de comunicare este principala cauza a unui astfel de conflict. Totodata, si lipsa intelegerii in ceea ce priveste problemele asociatiei conduc la litigii cu aceste asociatii de proprietari. In continuare, va vom oferi informatii utile cu privire la cum se rezolva litigiile cu asociatiile de proprietari. Astfel, vei stii cu exactitate ce trebuie sa faci in situatia in care te confrunti cu o asemenea situatie neplacuta.

Despre asociatiile de proprietari

Aceste asociatii castiga tot mai multa popularitate, si asta pentru ca dezvoltarea rezidentiala este completa. Cumparatorii din zona respectiva beneficiaza de numeroase avantaje, insa chiar si asa, intotdeauna va exista un proprietar care se va plange de ceva anume. Procesul de reclamatie este oarecum necesar, insa nu trebuie neaparat sa devina o lupta legala. In unele cazuri este nevoie de un avocat bun de pe https://advocat.ro. Atunci cand reclamatiile sunt facute in mod corespunzator, asociatia de proprietari are capacitatea de a evita orice litigii legale.

Nu trebuie omis faptul ca aceste asociatii sunt create pentru a opera in interesul comunitatii, lucru care face ca aceasta comunitate sa fie un loc placut, mentinandu-se in acelasi timp valorile proprietatii. Insa, uneori, asociatia de proprietari devine o sursa de dezacorduri si litigii care in loc sa ajute la atingerea obiectivelor comunitare, mai mult impiedica realizarea acestora. Neconcordantele iau nastere destul de des intre proprietari.

Printre aceste dispute se numara aplicarea inegala a regulilor comunitare, dezacordurile in privinta interpretarii regulilor, precum si dezacordurile in ceea ce priveste actiunile de executare impotriva vecinilor atunci cand sunt incalcate anumite reguli.

Litigiile cu asociatiile de proprietari

O mare parte dintre litigiile cu asociatiile de proprietari ar putea fi rezolvate doar cu suspendare drepturilor si unele amenzi. Din punct de vedere legal, asociatia de proprietari trebuie sa asigure o procedura rapi da si echitabila in ceea ce priveste solutionarea litigiului. In situatia in care aceste dispute nu se pot rezolva pe cale amiabila, atunci este cu siguranta nevoie de prezenta unui avocat specializat in acest domeniu. Orice asociatie de proprietari trebuie sa isi stabileasca propriile mecanisme de rezolvare interna a acestor litigii.

Daca aceste mecanisme prestabilite nu exista, atunci procedurile stabilite in Codul Civil vor trebui aplicate ca si dispozitii de intarziere. Unele plangeri sunt suficient de grave pentru a necesita actiuni de consiliu. Insa, uneori nu este nevoie de aceste actiuni si lucrurile se pot rezolva mai simplu si mai rapid, fara a se ajunge in instanta. Oricine este intr-o situatie de acest gen va trebui sa se gandeasca foarte bine ce vrea sa faca si ce anume implica un proces cu o asociatie de proprietari.

Trebuie cunoscuti foarte bine toti pasii care trebuie urmati pentru a obtine un castig de cauza. Tocmai din acest motiv, un avocat foarte bine pregatit in aceasta privinta va fi de un real ajutor. Acesta va oferi ghidarea necesara pentru un rezultat pozitiv. De aceea, luati in considerare angajarea unui specialist inainte de a face orice altceva. De pe shoot.ro afli mai multe despre litigiile cu asociatiile de proprietari.