Fiecare căsnicie trece prin câteva momente dificile. Pentru unii dintre noi, acestea ar putea fi o serie de mici neintelegeri la început, pentru alte cupluri, un eveniment catastrofal poate duce la o scădere prelungită a modului în care ne simțim unul față de celălalt, iar în altele, am putea experimenta o criză lungă și lentă din care nu părem niciodată să ne putem recupera pe deplin.

Indiferent dacă problemele cu care vă confruntați sunt mari sau mici, realizați că este normal să simțiți uneori că ați uitat de ce v-ați îndrăgostit de soțul / soția dvs. Vestea bună, cu toate acestea, este că, cu angajament și dăruire, este posibil sa treceti rapid peste aceste situatii neplacute si sa aveti o casnicie minunata.

Reindragostiti-va unul de celalalt

Primul pas spre re-descoperirea dragostei chiar si atunci cand iti cunosti partenerul pe matrimoniale66, este sa faceti lucruri noi impreuna, doar voi doi. Este nevoie de persistență, dăruire și o credință sinceră că relația voastră merită salvată pentru a readuce o căsnicie pe drumul cel bun. Gândește-te bine de ce vrei ca mariajul tău să funcționeze. Ai putea face asta de dragul copiilor tăi; ai putea face acest lucru pentru că, în ciuda tuturor, tu încă mai simti că soțul / soția este o parte importantă din viața ta. Cu alte cuvinte, înțelegeți-vă motivele pentru care doriți să faceți schimbări și angajați-vă să le faceti.

Ascultare și comunicare

Când o căsătorie se clatină, există, de obicei, 2 perspective foarte diferite despre motivul pentru care se întâmplă acest lucru. Acceptați că modul în care percepeți fiecare situație poate fi radical diferit de modul în care soțul / soția o percepe. Pentru a lucra împreună și pentru a vă consolida căsnicia, dumneavoastră și soțul/soția trebuie să conveniți asupra adevăratelor probleme din cadrul căsătoriei. Ai nevoie sa renunti la propriile percepții și prejudecăți și într-adevăr sa asculti ceea ce soțul / soția are de spus. Ar trebui să încerci să comunici deschis si sincer fără să invoci sentimente de durere, vină, trădare și dezamăgire.

Posibilitatea de a vă privi căsnicia fără toate emoțiile negative care s-ar fi putut acumula de-a lungul anilor vă va ajuta pe amândoi să înțelegeți ce trebuie să faceți pentru a o face mai bună. Multe cupluri formate pe matrimoniale constanta si nu numai, consideră că este util să solicite sfaturi de la consilierii profesioniști sau să participe la un atelier de întâlnire a cuplurilor casatorite pentru a se desprinde de obiceiurile de comunicare negative și pentru a începe acest proces într-un mod sănătos.

Reconstruiți-vă încrederea unul în celălalt

Dacă nu aveți încredere unul în celălalt, nu vă puteți deschide suficient ca să vă iubiți. Amândoi veți continua să mențineți bariere în relația voastră. Problemele de încredere sunt unele dintre cele mai greu de rezolvat în cadrul unei căsătorii, deoarece acestea sunt o cerință fundamentală în cadrul oricărei relații sănătoase. Încrederea este fundamentul pe care se bazează sentimentul de siguranță, respectul unul față de celălalt, dragostea, prietenia, acceptarea și sprijinul.

Pentru a avea încredere unul în celălalt, va trebui să acceptați că soțul / soția nu este perfectă, că uneori va eșua și că amândoi trebuie să vă puteți ierta unul pe celălalt pentru a merge mai departe. Dacă puteți face primii pași spre iertare, atunci atât tu, cât și soțul / soția va trebui să vă angajați să faceți o schimbare. Restabilirea încrederii necesită un efort mult mai mare decât simpla stabilire a încrederii, si de aceea trebuie sa fiti dispuși să fiti sensibili la sentimentele și nesiguranța celuilalt.