Dragostea este greu de definit . De la poeti la psihologi pana la oameni obisnuiti, efortul nesfarsit de a explica ce este si ce inseamna iubirea dincolo de ,,stii cand o simti” a dus la nenumarate rezultate. Ceea ce complica lucrurile este conceptul de iubire neconditionata, despre care unii spun ca este singurul tip adevarat de iubire, in timp ce altii o numesc imposibila. Pentru a crede in iubirea neconditionata si pentru a iubi de fapt neconditionat, este nevoie de multa gandire, actiune si credinta.

Daca vrei sa stii cum poti iubi neconditionat, citeste mai jos si afla

Ia in considerare tipurile de iubire care exista

Grecii antici au facut acest lucru si au definit patru variante, asa cum au fost identificate in Cum sa definim iubirea . Dintre cele patru, termenul agape echivaleaza cel mai strans cu iubirea neconditionata. Dragostea Agape este o alegere, o decizie luata pentru a iubi indiferent de circumstante sau dezamagiri. Astfel, iubirea neconditionata inseamna sa iubesti pe altul in esenta acestuia, asa cum este, indiferent de ceea ce face sau nu reuseste sa faca. Persoanele cu copii par sa inteleaga, de obicei, aceasta notiune cel mai bine dintre toti.

Realizeaza ca dragostea neconditionata nu inseamna sa fii orbit de iubire

O persoana care s-a indragostit recent de o alta persoana se afla adesea in aceasta stare, in care nu vede realitatea deplina a celeilalte persoane, defectele si toate acestea. O astfel de stare de dragoste este (sau cel putin ar trebui sa fie) temporara si trebuie inlocuita cu un tip de iubire pe termen lung, ,,cu ochii larg deschisi”, daca dragostea va dura. Pentru a iubi pe cineva fara conditii trebuie sa fii constient de conditii, bune si rele. ,,Iubirea neconditionata nu inseamna sa fii orbit de iubire, ci mai degraba hotararea ca nimic nu este mai important decat iubirea.”

Ia in considerare daca dragostea romantica poate fi neconditionata

Unii spun ca nu, pentru ca dragostea romantica trebuie sa functioneze conditionat, ca un parteneriat bazat pe sentimente, actiuni si asteptari. In acest punct de vedere, nu vei putea iubi niciodata sotia in acelasi mod neconditionat ca si pe copilul tau. Cu toate acestea, iubirea nu este acelasi lucru cu o relatie. Relatiile sunt conditionate, un ,,parteneriat de lucru”. O relatie neconditionata este o conectare profunda cu cealalta persoana.

Gandeste-te la iubirea neconditionata ca la o actiune mai mult decat un sentiment

De obicei, consideram ca dragostea este un sentiment, dar sentimentele reprezinta un raspuns la ceva ce ,,primim” de la cineva sau ceva. Prin urmare, sentimentele sunt conditionate. Iubirea neconditionata este alegerea de a te stradui spre bunastarea altuia. Sentimentul pe care il obtii din a actiona cu dragoste este recompensa ta, rezultatul pe care il ,,obtii” din propria actiune. A iubi neconditionat inseamna a actiona cu dragoste in toate conditiile. Daca trebuie sa faci ceva sau sa fii intr-un anumit fel, pentru a primi dragoste, iubirea este conditionata. Daca ti se ofera in mod liber si fara rezerve, este neconditionata. Pana si atunci cand iesi la o intalnire cu escorte din Galati, te poti darui neconditionat.

Iubeste-te neconditionat

Iubirea neconditionata incepe de acasa, din sinele tau. Iti cunosti propriile defecte si neajunsuri mai bine decat oricine altcineva si mai bine decat le poti cunoaste vreodata pe ale altcuiva. A fi capabil sa te iubesti in ciuda acestei constientizari a propriilor defecte te pune in pozitia de a putea oferi acelasi lucru si celorlalti. Trebuie sa poti recunoaste, accepta si ierta propriile imperfectiuni pentru a face acelasi lucru pentru altcineva. Daca nu te poti considera demn de a fi iubit neconditionat, nu vei putea niciodata sa te consideri demn de a oferi.

Alege corect

Intreaba-te intotdeauna: ,,Care este cel mai iubitor lucru pe care il pot face pentru aceasta persoana in acest moment?”. Iubirea nu se potriveste tuturor; ceea ce ar putea fi un act iubitor fata de o persoana ar putea fi daunator unei alte persoane. Iubirea neconditionata este o noua decizie pe care trebuie sa o iei in orice situatie, nu o regula grea si rapida pe care o poti aplica tuturor oricand.