Multe femei viseaza la o trusa de machiaj precum cea a unui make-up artist, cu o multitudine de pensule profesionale de machiaj si produse cosmetice de top. Insa realitatea este ca uneori, exista variante mai bune pentru machiajul personal decat ceea ce gasim in trusa unui make-up artist.

Pensulele de machiaj cu coada inclinata nu sunt o noutate in domeniu, insa pentru un oarecare motiv, aceste ustensile care ajuta la machiajul personal nu au avut succesul scontat de inventator si nu au fost lansate pe piata de producatorii cunoscuti. Pana de curand…

Recent, unele dintre cele mai mari companii de machiaj mass-market (nu si machiaj profesional, se intelege) au scos pe piata produse care promit sa fie solutia pentru toate gafele in machiaj pe care femeile cu cunostinte de baza sau minime le savarsesc.

Insa multe dintre femei se intreaba de ce o diferenta atat de mica poate schimba capacitatea noastra de a aplica eyeliner-ul drept, de a estompa fardurile mai bine sau de a trasa un contur perfect al buzelor. In ciuda reticientei cu care sunt privite, exista cativa factori care imbunatatesc experienta machiajului realizat pe propria persoana, iar astazi vom vorbi despre fiecare dintre acestia.

Pentru inceput, ne vom referi la manerul pensulelor de machiaj. Stiai ca la unele branduri, poti gasi exact aceeasi pensula de machiaj cu manere diferite – mai lung sau mai scurt? Nu ma refer aici la colectii mini de voiaj, pe care unele branduri le lanseaza in preajma sarbatorilor, ci la varianta adresata machiajului personal, unde manerul este considerabil mai scurt decat in cazul pensulelor necesare make-up artistilor.

Pe langa diferentele observate la nivelul cozii pensulelor, chiar si forma perilor sufera modificari pentru a corespunde nevoilor machiajului personal. Ne referim aici bineinteles la pensula de blush, care poate avea si o forma tesita pentru a ajuta in conturarea volumului obrajilor.

In functie de trasaturile chipului fiecareia, trebuie ajustata si forma pensulelor de machiaj pe care le folosim. Prin urmare, avem posibilitatea de a alege variante mini sau de a ramane la optiunea originala la aproape orice tip de pensula. Diferentele se observa mai ales in cazul pensulelor pentru sprancene, pentru estomparea fardului sau pentru conturarea buzelor.

Cea mai noua contributie la reusita machiajului tau o aduce Claudio Riaz, makeup artist profesional si pionierul design-ului ergonomic, inclinat al pensulelor de machiaj pentru uz personal.

El explica de ce acest tip de pensule este mai potrivit pentru femeile care nu au un make-up artist disponibil pentru orice ocazie speciala din vietile lor si prezinta avantajele utilizarii pensulelor de machiaj inclinate:

“Cel mai bine este sa apucam coada de la mijloc, pentru a obtine echilibrul perfect daca tinem pensula orizontala, culcata pe linia genelor”. In timp ce trasezi linia de tus dintr-un colt la altul al ochilor, vei observa cum unghiul de 45 de grade ajuta la precizia aplicarii si confera o linie dreapta, dintr-o miscare.

Modelul lui Riaz pentru eyeliner, un top seller in New York, se remarca printr-un manunchi de fire dese si lungi, potrivite pentru o tusa de culoare generoasa la fiecare aplicare. Este menita sa te ajute sa realizezi un machiaj cat eye pe fuga, inainte de iesi in oras si sa scapi de temerile associate cu eyeliner-ul.

Pentru machiaje ce necesita ustensile de o finete nemaintalnita, iti pot sugera si alte branduri cunoscute pentru liniile de pensule de machiaj pentru uz personal:

E.l.f Studio Angled Eyeliner Brush

Aceasta pensula cu coada inclinata de la Eyes lips face contine fire sintetice, insa foarte moi si absorbante, asadar poate fi folosita atat pentru produse cremoase (eyeliner gel), cat si pentru cele lichide (eyeliner lichid).

Forma ascutita a firelor promite usurinta in aplicare, o tusa de culoare concentrata si un machiaj gata in cateva minute.

Claudio Riaz Contour Liquid Liner Brush

Design-ul unic al pensulei Claudio Riaz ajuta la aplicarea liniei de tus lichid. Linia trasata este consecventa cu linia genelor, iar tu vei obtine un machiaj impecabil in doar cateva miscari.

Sephora Pro Collection Bent Liner Brush

Pensula Sephora are un design innovator care urmareste conturul ochilor si definitiveaza forma acestora printr-o linie precisa. Coada inclinata presupune munca mai putina si rezultate mai bune.

Sonia Kashuk Bent Eyeliner Brush

Pentru precizie maxima si vizibilitate in aplicare, mutle femei recomanda Sonia Kashuk. Multe se declarau incepatoare in machiaj si nepricepute in aplicarea eyeliner-ului, pana sa incerce aceasta pensula inclinata practica si rezonabila ca pret.

Tu ti-ai schimba aplicatorul obisnuit cu un set de pensule de machiaj inclinate?