Evident, ne putem strădui să ne controlăm reacția defensivă. Putem să incetam sa ne controlăm partenerul, dar numai daca ne dorim cu adevarat acest lucru. Dar există totodata și comportamente în care ne putem angaja care ne vor ajuta să fim mai vulnerabili: să fim generoși, să cerem ceea ce vrem și să exprimam și să acceptam afecțiune. Iata cum sa fii vulnerabil pentru a putea iubi cu adevarat.

Fii generos

A fi generos – adică a oferi în mod liber, timpul și energia ta – aprinde vulnerabilitatea. Generozitatea este o expresie exterioară a sensibilității și compasiunii partenerului tău. Empatia și înțelegerea, care sunt fundamentale pentru a fi cu adevărat generoși susțin, de asemenea, vulnerabilitatea atât a celui care o ofera, cât și a receptorului. Când un act de generozitate crește, atunci ambii parteneri vor avea o relatie mult mai frumoasa si mai profunda. Când extindeți considerația și bunătatea ca răspuns la nevoile partenerului dvs., ca expresie a compasiunii și empatiei, întrerupeți tiparul de reținere care restricționează schimburile emoționale între voi. 

Prin urmare, este recomandat să depuneți eforturi pentru a oferi generozitate si compasiune un cuplu. Daca inca nu ai un partener, atunci pe matrimoniale ro poti cunoaste oameni noi si interesanti. Indiferent de locul in care iti cunosti viitorul partener, este esential sa stii cum sa fii vulnerabil pentru a lasa iubirea sa se reverse peste partenerul tau si viceversa.

De asemenea, este important sa stii să fii generos fără așteptări de tratament reciproc. Dacă acțiunile dvs. sunt concepute pentru a crea o obligație, pentru a obține favoare sau pentru a menține o poziție superioară, atunci ele nu sunt cu adevărat generoase și, în cele din urmă, vă vor face rău atat dvs. cat si partenerului dvs. Actele de generozitate pot lua mai multe forme. Banii și alte daruri materiale sunt cele mai simple acte de generozitate, dar pot avea un impact emoțional și psihologic mai mic decât alte tipuri de generozitate.

 Oamenii generosi caută în mod activ oportunități de a răspunde unei nevoi pe care o au prietenii și cei dragi. Generozitatea se exprimă prin disponibilitatea de a renunța la orice pentru a face o favoare sau a da o mână de ajutor unui om care are nevoie de asa ceva. Poate fi la fel de simplu ca și ascultarea unei persoane atunci când aceasta are nevoie să vorbească.

Într-o relație romantica, actele de generozitate implică un schimb egal între parteneri, cu bunăvoință pe de o parte și receptivitate pe de altă parte. Prin această definiție, primirea este, de asemenea, o acțiune generoasă – este un act de dragoste de a accepta și de a aprecia cu blândețe afecțiunea. A fi generos cu cuvintele tale, timpul tău și afecțiunea ta, te poate ajuta să depășesti o imagine de sine negativă, precum și o atitudine cinică, neîncrezătoare față de ceilalți. 

Acțiunile altruiste sporesc sentimentele de stimă de sine și ne fac să ne simțim demni. A oferi altora atentie, intelegere si empatie tinde să ne lase să ne simțim eliberați, energizați dar și mai vulnerabili. De asemenea, ne simțim mai mulțumiți în relațiile noastre. În afară de a fi un mod moral de a trăi, a fi generos și a oferi generozitate este esențial pentru bunăstarea noastră emoțională. Tocmai din acest motiv trebuie sa invatam sa fim vulnerabili pentru a putea iubi cu adevarat.