Cu toții ne dorim să avem relații sănătoase, dar cei mai mulți dintre noi nu au fost niciodată învățați cu adevărat despre ce înseamnă de fapt asta. Pentru a avea o relatie buna si implinita, este nevoie ca atat tu cat si partenerul tau sa faceti unele lucruri. Iata care sunt acestea:

Cheia e să fii comunicativ și proactiv

Faceti lucrurile pe care le-ati făcut în primul an în care v-ati cunoscut pe matrimonialeromania.com si va întâlneati. Pe măsură ce lunile și anii trec, avem tendința de a ne strecura în pantalonii noștri de trening proverbiali și de a deveni leneși în relația noastră. Ne pierdem răbdarea, blândețea, gândirea, înțelegerea și efortul general pe care l-am făcut odată față de partenerul nostru. Gândește-te la primul an al relației tale și notează toate lucrurile pe care obișnuiai să le faci pentru partenerul tău. Acum începe să le faci din nou.

Cere ceea ce vrei

În timp, presupunem că partenerul nostru ne cunoaște atât de bine încât nu trebuie să cerem ceea ce ne dorim. Ce se întâmplă când facem această presupunere? Așteptările sunt stabilite, și la fel de repede, ele se dezumflă. Aceste așteptări nesatisfăcute ne pot lăsa să punem sub semnul întrebării viabilitatea parteneriatului și a conexiunii noastre. Rețineți că “a cere ceea ce doriți” se extinde la orice, de la dorințe emoționale la cele sexuale.

Deveniți un expert în cunoasterea partenerului dvs.

Gândește-te cine este cu adevărat partenerul tău și ce îi excită, atât fizic, cât și emoțional. Putem deveni frustrati de ceea ce credem că doresc partenerii nostri, spre deosebire de acele lucruri la care rezonează cu adevărat. Amintiți-vă că, dacă este important pentru partenerul tău, nu trebuie să aibă sens pentru tine. Trebuie doar s-o faci.

Pune întrebări dincolo de cum a fost ziua ta

Ne bazăm pe întrebarea standard, ‘cum a fost ziua ta?’ Dar, pentru că am auzit această întrebare atât de des, mulți dintre noi vor răspunde reflexiv fara prea multe detalii: “Bine. Cum a fost a ta? Acest lucru nu face nimic pentru a vă îmbunătăți conexiunea și o poate deteriora de fapt, deoarece pierdeți oportunitatea de a vă conecta în mod regulat. Incercați să puneți întrebări mai creative: “Ce te-a făcut să zâmbesti astăzi?”sau “Care a fost cea mai dificilă parte a zilei tale?” Veți fi uimiți de răspunsurile pe care le veți primi, cu avantajul suplimentar de a obține o perspectivă mai mare asupra celuilalt si o simpatie excelenta.

Creati un ritual săptămânal.

Acesta poate fi scurt sau lung, in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie. Un ritual saptamanal care consta in ceva ce va place amandurora va va ajuta sa va imbunatatiti foarte mult relatia. În plus, utilizați această oportunitate pentru a ajunge pe aceeași pagină cu programele dvs., planificați o noapte de întâlnire și vorbiți despre ceea ce doriți să vedeți că se întâmplă în următoarele zile, săptămâni și luni în relația dvs. Puteti face un masaj impreuna sau puteti pur si simplu sa mergeti la o plimbare relaxanta prin parc. Indiferent de ceea ce hotarati sa faceti, timpul petrecut impreuna va va imbunatati relatia.