Nu ne gândim adesea la ce trebuie să se întâmple pentru a trece de la excitare la un orgasm satisfăcător. Mintea trebuie să rămână clară și concentrate. Exista un aspect mental, emoțional și fizic atunci cand vorbim de sex și, din păcate, o varietate de probleme pot interfera.

Multe femei consideră că nu pot atinge punctul culminant în timpul sexului penis-vagin. Dacă o femeie nu a avut orgasm niciodată în viața sa adultă, atunci o numim disfuncție orgasmică primară. Dacă a reușit să atingă punctul culminant în trecut, dar acum îi este greu sau imposibil, noi o numim disfuncție orgasmică secundară.

Se pare ca doar 10% dintre femei ating punctul culminant. Majoritatea femeilor se află în restul de 80 până la 90%. Un numar mare ating climaxul doar cu sex vaginal, in timp ce alte femei pot atinge punctul culminant cu stimulare clitoriană directă. Este regretabil faptul că multe femei cred că nu sunt normale dacă nu pot atinge punctul culminant doar prin actul vaginal. Majoritatea femeilor nu pot! Este important să vă relaxați și să știți că sunteți normala.

 Știi unde sunt zonele tale erogene?

Pentru a ajuta la atingerea punctului culminant, este important ca o femeie să știe unde sunt zonele sale erogene. De asemenea, ar trebui să comunice despre ele cu partenerul ei. Diverse părți ale corpului unei femei răspund la atingere și stimulare, cum ar fi fața, buzele și gâtul. Filme XXX – Adult66 te poate ajuta sa iti cunosti corpul mult mai bine.

Cele mai sensibile zone erogene ale unei femei includ:

·       Clitoris

·       „Punctul G”, partea anterioară a vaginului inferior

·       Sâni

„Clitorisul, punctul G și vaginul

Femeile care au reușit să atingă punctul culminant fără dificultăți în trecut, dar acum au problema, au nevoie de o evaluare fizică și hormonala pentru a avea o viata sexuala implinita. Exista multe zone erogene. Tot ce trebuie sa faci este sa le descoperi pe ale tale pentru a avea o viata sexuala implinita.

Adesea, motivele sunt:

·       Medicamente, inclusiv antidepresive / inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS ) 

·       Deficiență hormonală (acest lucru este foarte frecvent, mai ales după menopauză)

·       Probleme legate de parteneri 

·       Probleme medicale, cum ar fi diabetul și hipertensiunea arteriala

·       Lipsa exercițiilor fizice 

·       Fumatul

·       Consumul de alcool

·       Tulburările de somn. Acestea pot fi rezolvate usor cu anumite remedii pentru un somn profund si odihnitor.

Tratarea disfuncției sexuale la femei

Pentru tratarea disfuncției sexuale la femei este obligatoriu un stil de viata sanatos. Acest lucru include o dieta sanatoasa, sport in mod regulat, si o atitudine pozitiva. Unii medici vor prescrie, de asemenea, medicamente atunci cand este cazul. Exista si unele creme care atunci cand sunt aplicate pe clitoris, stimuleaza senzatiile si ajuta la obtinerea rapida a unui orgasm intens. Femeile pot folosi această cremă singură sau o pot folosi împreună cu un dispozitiv de stimulare.

Acest gen de dispozitiv stimulează mușchii pelvieni care se contractă cu punctul culminant și oferă, de asemenea, o stimulare clitoriană directă. Este important de retinut că există și alte problem care pot provoca disfuncții sexuale feminine. Acestea includ libidoul scăzut, sexul dureros și chiar aversiunea sexuală. Toate aceste probleme sunt cat se poate de reale. Ele pot provoca multă suferință femeilor și le pot afecta relațiile. Vestea bună este că sunt disponibile tratamente, lucru pe care multe femei nu-l realizează.

Oricine se confrunta cu aceasta situatie, trebuie sa se adreseze unui specialist. Cu cat mai devreme cu atat mai bine. Sunt foarte putine situatiile in care o problema de acest gen se rezolva intr-o perioada mai lunga de timp. In general, cu tratamentul corespunzator, rezultatele pot sa apara destul de rapid.