Constanta este un punct fierbinte in Marea Neagra, un oras plin de viata si punctul de plecare pentru alte statiuni de pe litoral care se intind de-a lungul plajelor de nisip de pe litoral. Vara, orasul este plin de turisti care vin sa se bucure de plajele, parcurile si lacurile sale, ca sa nu mai vorbim de briza proaspata. Iata cele mai bune atractii din Constanta.

Daca esti in Constanta si nu stii de unde sa incepi vizita, citeste mai jos. Iar daca ai nevoie de companie ca sa nu te simti singur, cauta anunturi cu femei din Constanta, si vei gasi femeia perfecta pentru calatoria ta in oras. Pe aceasta pagina vei gasi doamne si domnisoare in cautarea dragostei si relatiilor casual. Tu alegi ce doresti, doar acceseaza pagina si fii sigur ca nu te vei simti singur.

Portul Constanta

Cuprind un port maritim, un port fluvial si un port turistic, portul Constantei este cel mai mare din bazinul Marii Negre si principalul port maritim din Romania. Servind ca centru comercial folosit de greci, romani si mai tarziu de venetieni, genovezi si turci, portul propriu-zis a fost deschis la sfarsitul secolului al XIX-lea de regele Carol I.

Cazinoul

Amplasata pe faleza Constantei, cladirea cazinoului este o perla arhitecturala construita in stil Art Nouveau. Chiar inainte de-al doilea razboi mondial, a servit ca resedinta pentru familia imperiala rusa in timpul vizitei lor la Constanta. Considerat un simbol al orasului, cazinoul este una dintre cele mai iconice cladiri din Romania .

Acvariul

Vizavi de cladirea maiestuoasa a cazinoului se afla acvariul, primul de acest gen din tara. Peste 100 de specii de flora si fauna acvatica sunt expuse pe parcursul expozitiilor sale, de la pestii care traiesc in apele Deltei Dunarii la specii exotice atragatoare.

Delfinariul

Delfinariul este un spatiu dedicat studiului si conservarii speciilor de delfini. Marea Neagra gazduieste trei specii de delfini care au fost studiate de specialistii muzeului. Vara, puteti participa la demonstratii de delfini si foci.

Planetariul

In interiorul planetariului Constantei, noi orizonturi se deschid in fata ochilor tai. Deschisa in 1969, anul in care omul a pasit pe luna pentru prima data, o vizita la planetariu il duce pe vizitator intr-o calatorie prin cer. Perfecta pentru cei cu mintea curioasa, dezvaluie o multitudine de stele, planete, meteori, altfel neatinsa dincolo de interiorul planetariului.

 Plajele din Constanta

In timp ce majoritatea oamenilor viziteaza Constanta pentru reperele sale urbane, orasul se mandreste cu mai multe plaje cu nisip. Mai linistite si mai putin turistice decat cele din statiunea litorala Mamaia, plajele din Constanta – si anume Modern, 3 Papuci si Tataia – sunt ideale daca doriti sa petreceti o zi linistita la malul marii.

Edificiul mozaic roman

La fel de vechi ca secolul al IV-lea, acest edificiu mozaic roman apartinea vechii cetati din Tomis, parte a unui complex care lega vechiul port de oras. Fost impodobit cu 2.000 de metri patrati (21.527 de metri patrati) de mozaicuri, din care mai putin de jumatate raman in prezent, edificiul este cu adevarat o minune straveche.

Marea Moschee

Construita la inceputul secolului al XX-lea, Marea Moschee a fost ridicata sub conducerea regelui Carol I pentru comunitatile musulmane care locuiau in oras. Monumentul monumental Mauresque se mandreste cu o pictura murala rafinata si gazduieste un covor oriental vechi de 200 de ani, care a apartinut candva sultanului turc Abdul Hamid.

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie

Cu o istorie de peste 100 de ani, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie prezinta vremurile vechi ale Dobrogei prin sculpturi, bijuterii, monede vechi si documente, intr-una dintre cele mai bogate colectii muzeale din tara. In timp ce vizitati, nu ratati Sarpele Glykon, o statuie de neegalat, unica in lume.

Muzeul Marinei Romane

Istoria marinei romane este dezvaluita in Muzeul Marinei Romane, cel mai mare de acest fel din tara. De la barci cu vele antice pana la primele nave moderne romanesti, colectiile muzeului prezinta evolutia navelor de navigatie, inclusiv cateva arme impresionante si instrumente folosite in timpul celor doua razboaie mondiale.

Muzeul de Arta

Cu expozitii dedicate artistilor romani, Muzeul de Arta este o necesitate pentru iubitorii de arta. Opera pictorilor nationali precum Nicolae Grigorescu , Ioan Andreescu, Theodor Aman si Stefan Luchian sunt expuse in cele doua cladiri ale muzeului, afisand lucrari care acopera mai mult de o suta de ani de arta romaneasca.