WhatsApp dezvolta o noua functionalitate care permite salvarea mesajelor temporare intr-o anumita sectiune a aplicatiei de mesagerie, desi perioada de afisare configurata anterior a expirat.

Aceasta este o noutate de care vor beneficia lunar cei peste 2.000 de milioane de utilizatori pe care ii are aceasta aplicatie de mesagerie.

Dupa cum va amintiti, compania a introdus chat-uri temporare, care dispar dupa un anumit timp (initial, 7 zile) in noiembrie 2020 si, un an mai tarziu, au integrat optiuni precum durate noi de 24 de ore si 90 de zile.

Odata ce perioada de vizionare stabilita de expeditor expira, fie individual (intr-un singur chat), fie in mai multe conversatii, dispar cele configurate ca temporare si, odata cu acestea, toate mesajele care fac parte din aceste chat-uri.

Cu toate acestea, WhatsApp lucreaza la o noua functionalitate care va permite sa stocati mesaje temporare si care va fi disponibila in viitoarele actualizari beta ale „aplicatiei” pentru Android, iOS si Desktop.

Dupa cum WABetaInfo a putut verifica intr-o versiune recenta a aplicatiei, optiunea de a putea mentine mesajele chat-urilor configurate ca temporare a fost introdusa in „aplicatie”.

Acest portal a distribuit o captura de ecran in care WhatsApp avertizeaza ca „oricine poate salva sau arunca” mesaje dintr-o conversatie temporara si ca administratorii de grup pot limita aceasta capacitate.

Aceste mesaje pot fi consultate dintr-o sectiune anume. Mai exact, in cadrul sectiunii Informatii chat, intr-o sectiune numita Mesaje salvate.

Aceasta caracteristica este in curs de dezvoltare, asa ca nu este inca pregatita pentru a fi lansata pentru testerii beta ai aplicatiei si nici nu se stie cand va ajunge la restul utilizatorilor.

Setati mai multe chaturi existente sa fie temporare simultan

De asemenea, WhatsApp lucreaza in prezent la o noua caracteristica care va va permite sa configurati mai multe chat-uri temporare existente simultan, optiune pe care a inceput sa o testeze in urma cu cateva luni si care poate fi accesata facand clic pe unul dintre chat-uri si selectand mai multe in acelasi timp. .

In prezent, acest serviciu de mesagerie instant ofera diverse optiuni de activare a mesajelor temporare, atat in ​​conversatiile cu un alt contact, cat si in conversatiile de grup. In ambele cazuri, aceste mesaje sunt configurate individual, in sectiunea fiecarui chat.

Dupa cum se precizeaza de companie in Serviciul sau de ajutor, atat in ​​chat-urile individuale, cat si in grup, oricare dintre participanti poate activa sau dezactiva mesajele temporare.

Totusi, in cel din urma, cei care le administreaza pot modifica setarile pentru a permite doar administratorilor sa activeze sau sa dezactiveze acea optiune.

WhatsApp va permite, de asemenea, sa setati acest mod pentru toate chaturile individuale nou create, prin meniul Setari sau Setari, atat pe iOS, cat si pe Android.

Unele dintre cele mai recente evolutii legate de chat-urile temporare au fost dezvaluite in mai, cand WABetaInfo a descoperit ca WhatsApp planuia sa introduca un instrument pentru a selecta conversatiile existente si a le face temporare, desi nu au fost pornite in acest mod.

Apoi, s-a mai indicat ca aceasta modificare ar putea fi extinsa la mai multe chat-uri simultan, intrucat, la clic pe unul dintre chat-uri, aplicatia a permis sa fie selectate mai multe in acelasi timp pentru a le transforma in conversatii temporare.

Acum, acelasi portal a avertizat ca WhatsApp implementeaza aceasta ultima functie in versiunea 2.22.16.8 a aplicatiei de mesagerie pentru Android, lansata prin programul Google Play Beta.

Noul buton, aflat in sectiunea Mesaje temporare, ofera utilizatorilor posibilitatea de a aplica un temporizator de mesaje in mai multe chat-uri in acelasi timp fara a o face din optiunile fiecarui chat, adica unul cate unul.

Momentan, aceasta comanda rapida este disponibila doar pentru testerii versiunii beta, desi este de asteptat sa soseasca printr-o noua actualizare pentru toti utilizatorii aplicatiei in curand.