Ce trebuie să știi despre FinTech? Nu mai este o noutate că tehnologia a evoluat enorm în ultimii ani și că multe sarcini și domenii au fost digitalizate. FinTech reprezintă o arie de servicii tehnologice, care ne ușurează viețile începând cu anul 1950 și a devenit o parte integrantă a realității în care trăim astăzi. Descoperă, în acest articol, ce înseamnă, mai exact, FinTech, dar și la ce ajută.

Ce înseamnă FinTech?

Termenul FinTech vine de la financial technology (tradus în limba română – tehnologie financiară). Această denumire se referă la aplicații, software-uri ș.a.m.d, create cu scopul de a îmbunătăți anumite instrumente financiare. FinTech a apărut atât pentru a eficientiza munca companiilor, cât și pentru a îmbunătăți experiența clienților. 

Așadar, companiile și specialiștii de FinTech software development dezvoltă anumite platforme pentru a automatiza serviciile financiare pentru întreprinderi. Serviciile bancare și de plată online sau platformele de tranzacționare sunt doar câteva dintre produsele rezultate din aceste servicii tehnologice. 

La ce este util FinTech?

Anterior am menționat că avem de-a face cu o tehnologie de software development care ne ușurează viețile zi de zi. Însă cum anume ne ajută? Pentru că FinTech stă în spatele instrumentelor financiare pe care le utilizăm, avem posibilitatea de a beneficia de servicii bancare și să efectuăm plăți mult mai ușor, dar nu numai. 

În linii mari, această tehnologie simplifică întreg procesul de tranzacționare, eliminând pași inutili atât pentru client, cât și pentru întreprinzători. De exemplu, cu un serviciu mobil pus la dispoziție de către o entitate bancară, ne permite să transferăm o sumă de bani în contul altei persoane în orice moment al zilei, printr-un simplu click. Fără aceste instrumente digitale, procesul de tranzacționare ar trebui să implice și un drum la bancă.

Beneficiile unei aplicații FinTech pentru afaceri

Antreprenorii care doresc să implementeze o astfel de soluție software pentru afacerea lor se pot baza cu încredere pe OceanoBe Expertise. Printre beneficiile aduse de tehnologia financiară unei afaceri regăsim: 

  • Rapiditate și eficiență în tranzacționare; 
  • Transparență și siguranță;
  • Creșterea retenției clienților. 

Așadar, instrumentele rezultate din tehnologia financiară sunt extrem de folositoare atât pentru întreprinzători, cât și pentru clienții acestora. Dacă încă nu beneficiezi de o astfel de soluție pentru afacerea ta, apelează cu încredere la OceanoBe Expertise!