In era digitala cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci pentru site-ul tau este sa inchei o colaborare cu o firma de SEO. Specialistii dintr-o astfel de agentie cunosc technici eficiente si au experienta in propulsarea afacerilor in fruntea competitiei. E demonstrat!

Daca pana acum nu ai indraznit sa te apropii de profesionistii seo, poate ca ar trebui sa faci aceasta schimbare. Site-ul tau si afacerea ta are nevoie de acest impuls pentru a creste si pentru a supravietui in mediul online, unde competitia este atat de mare.

Am stat de vorba cu specialistii abcseo.ro – agentie seo cu vasta experienta in cresterea afacerilor online prin optimizari si am primit raspunsuri la cele mai frecvente intrebari pe care le au antreprenorii atunci cand intentioneaza sa opteze pentru servicii seo.

1. Ce ar trebui sa inteleaga cititorii nostri prin SEO?

Agentie seo: “SEO se refera la practica de crestere cantitativa si calitativa a traficului pe un site, prin rezultatele organice ale motoarelor de cautare. Definitia aceasta poate parea putin abstracta pentru antreprenorii care vin prima data in contact cu SEO. Dar de aici se desprind 3 lucruri importante:

a) calitatea traficului care se refera la targetare. Ca administratori de site, cu siguranta vrei sa atragi oameni interesati de produsele si serviciile pe care le vinzi. Degeaba oamenii ajung pe site-ul tau, daca ei nu sunt de fapt interesati de ceea ce tu vinzi.

b) cantitatea traficului. Daca pe site ajung oamenii potriviti, chiar interesati de ceea ce oferi tu, cu siguranta vei dori ca numarul acestora sa creasca.

c) rezultate organice. Este un fapt: oamenii au mai multa incredere in rezultatele cautarii organice, decat in anunturile platite. Un site va obtine mai multe clickuri si mai multe conversii daca va reusi sa ocupa o pozitie privilegiata in motoarele de cautare, datorita unei cresteri organice.”

2. Cum ati explica SEO unui incepator?

Agentie seo: “SEO este o forma de marketing digital. Tu optimizezi un site pentru ca Google sa decida mai departe ca acel site ofera cea mai buna valoare pentru cei care ofera afaceri ca ale tale. Nu oricum, ci pozitionandu-te pe tine in partea de sus a rezultatelor motoarelor de cautare.

SEO cuprinde o serie de modificari tehnice si structurale, scriere de continut placut pentru Google, pentru ca motoarele de cautare sa inteleaga cat mai bine despre ce este pagina ta. In plus, SEO are in vedere si o politica de linkuri – legaturi interne si mai ales linkuri provenite de pe site-uri cu autoritate mare.”

3. De ce este SEO atat de important pentru antreprenori?

Agentie seo: “SEO este important pentru oricine vinde sproduse, servicii sau idei pe internet.

De ce?

Simplu.

Pentru ca toata lumea foloseste Google pentru a cauta produse si servicii. Aratati-mi azi o persoana care nu se indreapta spre Google cand ajunge intr-un oras nou si cauta o pizzerie in apropiere, cand ii amorteste o mana si vrea sa stie ce ar putea fi, cand cauta mobila noua de bucatarie, o carte preferata, un sejur in strainatate, cele mai mici preturi pentru asigurari, un telefon nou etc. Lista este pur si simplu infinita. Sunt foarte putini cei care nu interactioneaza zilnic cu Google.

Google a devenit un fel de “big brother” de care se apropie oricine cauta o informatie, idee, un serviciu sau un produs. Utilizatorii au incredere in rezultatele cautarilor Google, insa mai putin de 5% din ei ajung pe pagina a doua.

Asta inseamna ca daca afacerea ta nu este listata pe prima pagina (de preferat in primele 3 pozitii) pierzi o oportunitate grozava de crestere si dezvoltare.

In acest context putem spune ca SEO este aerul proaspat necesar pentru o afacere care vrea sa traiasca sub apa, in online.

Daca afacerea ta este situatia in primele rezultate ale cautarilor, persoanele interesante de produsele sau serviciile pe care le oferi, vor putea sa te gaseasca usor.”