Simti ca depui prea mult efort in a-ti face casa curata si organizata insa parca tot nu arata asa cum vrei? Tot nu te poti bucura de un spatiu frumos amenajat si primitor? Ei bine, organizarea unei locuinte reprezinta, fara doar si poate, cheia unei vieti armonioase. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi cateva reguli simple dar esentiale si sa faci unele ajustari pentru a detine controlul in ceea ce priveste organizarea casei tale.

Renunta la lucrurile pe care nu le mai folosesti

Cu totii obisnuim sa pastram in casele noastre tot felul de lucruri pe care nici macar nu le mai folosim. Tot spunem ca vom scapa de ele insa de cele mai multe ori nu se intampla asa. Daca te regasesti in aceasta situatie, atunci acum este timpul potrivit pentru a face asta. Tine cont de faptul ca daca nu ai mai folosit un obiect anume de ceva timp, cu siguranta nu il vei mai folosi de acum inainte. Prin urmare, scapa de tot ceea ce nu mai folosesti pentru ca locuinta ta sa fie mai aerisita.

Atunci cand organizezi diverse lucruri, aranjeaza-le in functie de frecventa utilizarii

O buna organizare inseamna sa ai mereu la indemana ceea ce iti trebuie. Incearca sa pastrezi o ordine cu privire la obiectele pe care le folosesti in mod frecvent. Tine-le cat mai la indemana astfel incat sa nu pierzi timp cautandu-le atunci cand ai nevoie. Lucrurile pe care le folosesti mai rar depoziteaza-le in locuri mai greu accesibile. Astfel, te vei organiza mult mai bine si vei gasi de fiecare data ce ai nevoie intr-un timp foarte scurt.

Foloseste pe cat de mult posibil spatiul pe verticala

Pentru a avea o locuinta organizata si pentru a salva spatiu, utilizeaza la maxim spatiul pe verticala. Nu este nevoie de o locuinta spatioasa pentru a pastra lucrurile in ordine. Tot ce ai nevoie este putina creativitate si vei obtine rezultatul dorit. Beneficiaza din plin de peretii goi si amplaseaza dulapuri si rafturi suspendate, agatatori de cuier, organizatoare, si panouri magnetice. Facand asta vei elibera mai mult spatiu de la nivelul pardoselii, iar camerele vor parea mult mai aerisite.

Organizeaza-te cu ajutorul cutiilor si a cosurilor de depozitare

Chiar daca multe persoane evita folosire cutiilor de depozitare, este chiar foarte recomandat sa apelezi la aceste articole pentru o organizare cat mai buna. In prezent, magazinele sunt pline de tot felul de cutii de acest gen, cu un aspect foarte frumos si atractiv. De exemplu, poti cumpara astfel de cutii pentru depozitarea jucariilor, a paturilor sau a hainelor. Doar ai grija sa nu le pui in locuri care sa iti obstructioneze diverse lucruri precum usi, intrerupatoare, etc.

Pastreaza locuinta organizata pe zone

Este important ca fiecare incapere sa fie organizata cat mai bine. Incepe cu bucataria, continua cu camera de zi si dormitorul si termina cu baia. Tine in baie articolele pe care le folosesti cel mai des, iar restul le poti depozita intr-o debara. Pentru ca baia sa fie cat mai aerisita, nu lasa diverse sticle sau hartie igienica pe jos, pe langa wc, bideu ori pe langa cada. Daca ai o masca de chiuveta, depoziteaza acolo tot ce ai nevoie pentru uzul zilnic. Acorda atentie detaliilor si vei vedea cat de mult se vor organiza lucrurile in casa ta.