O mostenire este cu siguranta binevenita pentru oricare dintre noi. Insa, intregul proces pentru obtinerea acesteia este unul destul de lung si anevoios cateodata. In acest articol iti prezentam toate detaliile pe care trebuie sa le cunosti despre mostenire.

Când vine vorba de o mostenire, este important să înțelegem termenii de mai jos

Proces – Procesul legal în care distribuirea proprietății este supravegheată de o instanță după moartea proprietarului. Un avocat online este foarte util intr-o astfel de situatie.

Beneficiari și moștenitori – Termenii folosiți pentru a se referi la o persoană sau un grup de persoane care pot moșteni legal conform legii sau testamentului.

Testament – Un document legal care permite distribuirea proprietății unui proprietar dupa moarte. Dacă un testament nu este prezent, fiecare stat sau țară are o lege care va sta la baza determinării moștenirii.

Estate – Termenul folosit pentru a se referi la bunurile lăsate în urmă după moartea unei persoane.

Impozite pe moștenire sau impozite pe proprietate – Acestea pot fi impozite federale sau de stat datorate după un deces. Unele impozite sunt plătite de moștenitori, dar în unele cazuri, acestea pot fi plătite de activele proprietății.

Trust – Un document legal care precizează modul în care activele trebuie distribuite moștenitorilor.

Executor – Persoana legal admisă sau menționată în testament să administreze, să securizeze sau să strângă bunurile proprietății.

Datorii – La moartea unei persoane, datoriile acesteia trebuie plătite mai întâi înainte ca orice formă de moștenire să fie transmisă beneficiarilor. Moștenitorii sau beneficiarii nu sunt răspunzători din punct de vedere legal pentru orice datorii suportate de un părinte sau rudă, dar averea lor ar trebui să acopere toate datoriile rămase.

Procesul de probă

Dacă decedatul a făcut un ultim testament înainte de momentul decesului, moșia sa va trece prin procesul de testament sub supravegherea unei instanțe. Acest proces include determinarea și localizarea valorii activelor rămase, plata impozitelor și a facturilor, până la momentul în care acestea vor fi transmise moștenitorilor de drept. Procesul de succesiune urmează un set specific de legi care pot depinde de rezidența cuiva, deoarece legile pot varia de la stat la stat. 

Aceste legi sunt incluse în „codurile de succesiune” ale proprietății, inclusiv legile privind succesiunea în cazul în care o persoană moare fără existența unui testament. Deși legile asociate procesului de audiere sunt diferite în funcție de locația geografică, pașii sunt, în general, similari, indiferent dacă există sau nu testament. Pe inspectmun.ro gasesti informatii utile despre mostenire, informatii care iti vor fi de un real folos daca te regasesti intr-o astfel de situatie.

Autentificarea testamentului

La moartea unei persoane cu testament, majoritatea legilor statului impun ca acesta să fie depus la instanța de testament cât mai curând posibil. O petiție sau o cerere de deschidere a unui testament al moșiei este procesată în același timp. În unele cazuri, ar putea fi necesar un certificat de deces, împreună cu cererea și testamentul. Dacă decedatul a lăsat un testament, acesta trebuie validat mai întâi de un judecător prin intermediul unei ședințe judecătorești. Notificarea ședinței judecătorești va fi distribuită tuturor moștenitorilor enumerați în testamentul decedatului. Această audiere va oferi, de asemenea, oricărei persoane interesate posibilitatea de a formula obiecții cu privire la proces. Există mai multe motive pentru aceasta, inclusiv deținerea unui testament actualizat sau dacă un testament nu a fost redactat corect.