Teroarea continua sa fie o forta infailibila in box office, si cu atat mai mult daca este o saga recunoscuta, cu tot atatea adepti ca „The Warren File”. Dupa ce a maturat 2018 cu „The Nun”, care a devenit cea mai mare parte a proprietatii Warner Bros., continuarea sa, „The Nun 2”, a avut premiera pe locul 1 la box office, punand capat domniei lui Denzel Washington si ai lui. „Egalizatorul 2” .

Filmul cu Taissa Farmiga si Storm Reid in rolurile principale conduce un box office national care ramane peste 5 milioane (5,27 fata de 5,89 in saptamana precedenta), incasand 2,10 milioane in weekendul zilei de 8 din 10 septembrie , potrivit datelor.

„The Nun 2” a atras 286.498 de spectatori, atingand o medie excelenta pe teatru de 4.106 euro in primele trei zile la box office. Primul film despre demonul Valak a castigat 2,9 milioane de euro in primul sau weekend, asa ca aceasta continuare a ramas in urma, desi nu cu mult .

Prin urmare, „The Equalizer 3” a durat doar o saptamana pe tron, la fel ca in Statele Unite. Cel mai recent capitol din saga de actiune regizat de Antoine Fuqua a incasat 718.307 de euro in al doilea weekend in cinematografe, ceea ce reprezinta o scadere de 52% si adauga un total de 2,96 milioane de euro .

Restul Top 10 ramane cu putine modificari, filmele cu cele mai mari incasari ale sezonului coborand cu un pas pentru a face loc pentru „La moja 2”. Astfel, „Campeonex” apare pe locul 3 cu 570.101 de euro in a patra saptamana si un total care se ridica acum la 8,75 milioane de euro. „Barbie” si „Oppenheimer” continua mana in mana in a opta saptamana, adaugand cifre foarte asemanatoare : primele 298.268 de euro (la un total de 32,76 milioane de euro) si a doua 293.718 de euro (la un total de 19,6 milioane de euro). Desigur, totul indica faptul ca in urmatoarele saptamani am putea observa o scadere mai pronuntata, mai ales pentru „Barbie”, care tocmai a fost lansat digital.

In cea de-a sasea saptamana, „Megalodon 2: The Pit” ocupa locul sase cu 202.561 de euro (o scadere de 51%) si 11,6 milioane in box office. Este urmat de „Ninja Turtles: Mutant Chaos”, care cu 190.414 de euro este foarte aproape de 2 milioane (1.899.532 de euro) si „ Elemental”, care refuza sa paraseasca Top 10, desi este deja disponibil pe Disney+ . Filmul Pixar a castigat deja 12,31 milioane de euro.

 „Verano en Rojo” se inchide in partea de sus, care are o deschidere foarte moale cu 157.086 euro si o medie per cinema de 789 euro (fiind prezent in 199 de cinematografe), si „Gran Turismo”, care cu 132.592 euro in plus, ajunge cele 3,61 milioane. Intre timp, „My Solitude Has Wings” scade la 11 in a treia saptamana (filmul lui Mario Casas nu pare sa aiba multe, ahem, aripi, si a incasat 1,15 milioane), iar „Blue Beetle”, cel mai recent de la DC, continua sa coboare pe lista, scazand cu 66% pana pe locul 14.

Hercule Poirot vs. Tessa si Hardin

Panoul este reinnoit cu noi propuneri pentru toate gusturile, printre care cel de-al treilea mister al lui Kenneth Branagh in rolul lui Hercule Poirot (care regizeaza si saga), ‘Mystery in Venice’ , finalul povestii iese in evidenta Tessa. si povestea de dragoste a lui Hardin in „After. Totul se termina aici” si noul thriller de actiune al lui Daniel Calparsoro, „Toate numele lui Dumnezeu”.

Alte premiere ale saptamanii sunt thrillerul lui Mar Targarona „The Cuckoo”, noul film al lui Nanni Moretti, „The Sun of the Future”, francezul „Win or Die” sau animatia „Richard the Stork and the Lost Jewel”.