In timp ce isi conduce cei doi copii la scoala, Matt Turner primeste un apel anonim pe un telefon mobil despre care nu stie de unde a venit. O voce metalica ii spune ca are o bomba sub scaun si ca, daca nu vrea sa moara alaturi de cei doi urmasi ai sai, trebuie sa urmeze la litera fiecare instructiune care i-a fost data. In urmatoarele minute, strainul il asigura ca ii va arata cu fapte ca amenintarile sale nu sunt in zadar.

La 15 ani dupa ce i-a dat viata lui Bryan Mills in Relentless Search , Liam Neeson inca mai are combustibilul pentru a intruchipa tatii cu nervi de otel si o inima mare . Actorul in varsta de 71 de ani o dovedeste din nou in filmul de actiune Counterclockwise (Retribution)

„Cred ca abilitatea lui de a fi sincer si, in acest film, cu siguranta vulnerabil au fost atribute care au facut din ea o experienta minunata. El este in mod clar un maestru al mestesugului sau si, dincolo de asta, un tip cu adevarat dragut” , explica pentru Culto Nimrod Antal, regizorul lungmetrajului .

Regizorul – cunoscut pentru munca sa la Predators si serialul Stranger Things si Servant – s-a alaturat proiectului cand scenariul era deja scris. Productia se bazeaza pe thrillerul The Unknown (2015), care l-a avut pe Luis Tosar in rolul unui barbat blocat in propriul vehicul din cauza extorcarii de catre o figura misterioasa.

„Cred ca a lua o poveste restransa si a incerca sa o fac cat mai interesanta si dinamica este o sarcina care imi place intotdeauna”, spune Antal, al carui film se muta pe strazile din Berlin pentru a spune povestea cursei contra cronometru a protagonistului sau.

In acel scenariu, „a fost o provocare sa ne asiguram ca compozitiile nu erau redundante”. Si adauga: „ Deoarece o mare parte a filmului este plasata in masina , eram foarte ingrijorati sa incercam sa evitam redundantele in compozitie si sa ne asiguram ca camera completeaza spectacolele si povestea.”

Cineastul indica faptul ca una dintre motivatiile sale de a prelua conducerea proiectului au fost particularitatile familiei din intriga. Potrivit lui, „am simtit ca este la fel de atractiv ca si suspansul”. „Incearca sa se gaseasca intr-o tara straina, in timp ce atentia si timpul parintilor au fost puse la incercare, asa ca gasesti aceasta familie in disfunctie atunci cand ii intalnesti”.

Dintre toate provocarile implicate in realizarea Time Trial , regizorul noteaza ca „sarcina mea principala a fost sa ma asigur ca pot oferi ceva (lui Neeson) ori de cate ori are nevoie. El este regele mestesugului sau .”

Conform experientei sale, starul irlandez are o particularitate ca actor: prefera sa faca putine preluari, o preferinta pe care o impartaseste dar care declanseaza si o limitare.

„Liam, de obicei, o face la prima preluare. Apoi m-as aseza cu ideea ca la un moment dat va trebui sa vorbesc cu un editor si nu as putea sa-i arat pur si simplu o idee. Din acest motiv, mereu am avut provocarea de a ma gandi la ceva de oferit lui Liam sa faca altul ”, spune el.

„Nu este ca el il provoaca pe regizor, deloc. „Este in mod clar cineva care este pasionat de ceea ce face si este mai mult decat fericit sa continue sa sape in scena”, noteaza el, numind acel moment „o interactiune interesanta si distractiva cu Liam”.

„In fiecare zi a fost o placere sa lucrez cu el”, conchide el.

Zilele lui in Hawkins

Daca in ultimul sau lungmetraj a colaborat cu un actor experimentat, in Stranger Things regizorul a lucrat cu unele dintre cele mai promitatoare figuri de la Hollywood . Fratii Duffer au avut incredere in Nimrod Antal pentru a regiza doua episoade din cel de-al patrulea ciclu al productiei Netflix, al cincilea si al saselea din acel sezon.

„A intra in mod clar intr-un serial precum Stranger Things , care are atat de succes, este un exercitiu oarecum intimidant, pentru ca se pot face multe greseli. Primul lucru pe care am vrut sa-l fac a fost sa ma asigur ca fratii sunt fericiti si confortabil de decizia pe care au luat-o”, spune cineastul, care se considera un fan al productiei plasate in Hawkins fictiv.

Antal isi limiteaza munca la „incercarea de a se asigura ca distributia si echipa nu numai ca se simt confortabil, ci si contribuie tot ce pot de la sine ”.

Dupa cum s-a anuntat la inceputul anului 2022, creatia Duffers se va incheia cu cel de-al cincilea ciclu, care promite sa dubleze spectaculozitatea si intunericul celor mai recente episoade.

„Vom vedea ce au pregatit fratii, dar sunt sigur ca va fi fantastic ”, anticipeaza el. „Este intotdeauna o usurare sa vezi ca atunci cand cineva are succes, se descurca in mod corect. Si cu siguranta pot spune asta despre frati si despre intreaga distributie a Stranger things .”