Asociatia Societatilor de Service Auto Independente trage un semnal de alarma pentru toti cei care detin un permis de conducere: cresterea politei de asigurare obligatorii va creste odata cu eliminarea plafonului de 25%, plafon de cheltuieli administrative.

ASF sau Autoritatea de Supraveghere Financiara a infiintat un grup de lucru special care are scopul de a efectua modificari asupra legii RCA-ului. Se pare ca munca acestui grup special se va finaliza abia la sfarsitul lunii septembrie, prin urmare ne mai ramane ceva timp pana ce vom afla la ce concluzie s-a ajuns. De asemenea, pe langa aceasta scumpire a RCA-ului, mai este posibila si eliminarea obligatiei impusa de firmelor de a notifica Autoritatea de Supraveghere Financiara cu 60 de zile inainte de a schimba tarifele politelor de raspundere civila.

In Romania au loc multe schimbari. Legislatia este un element care se schimba precum bate vantul. Asa se face ca de la iarna, s-ar putea ca RCA-ul sa se scumpeasca daca va fi eliminat plafonul de 25%.

In traducere libera, companiile care elibereaza polite de raspundere civila auto sunt lasate libere sa modifice pretul acestora oricand si cu oricat isi doresc, fara ca acestea sa mai fie obligate sa dea raportul sau sa se justifice in fata celor de la ASF.

Putina jungla, daca ma intrebati pe mine, pentru ca ordinea si disciplina s-au dus de multa vreme. Totusi, eram deja obisnuiti cu faptul ca legislatia se schimba dupa bataia vantului, asa ca nici aceasta schimbare nu ne-a luat prin surprindere asa cum, poate, ar crede unii.

Polita RCA este obligatorie in format fizic in cazul in care ne opreste Politia Rutiera? Care este adevarul?

Chiar daca nu ne mai mira nimic, asta nu inseamna ca nu suntem indignati si nu inseamna ca vom accepta aceasta situatia cu mainile in san.

Asigurarea RCA si CASCO poate fi redusa sau nu cu ajutorul sistemului Telematics!

Nu ne ramane decat sa avem rabdare si sa ne rugam ca pretul RCA-ului sa nu creasca, asa cum pare ca suntem amenintati. Eu sper ca plafonul de 25% sa nu fie eliminat, iar pretul RCA-ului sa ramana la fel ca pana acum si sa nu creasca. Altfel… vom avea ceva mai multi bani de scos din buzunar.

Nu uitati ca daca plafonul de cheltuieli administrative care detine un procentaj de 25% va fi eliminat, incepand cu luna octombrie sau noiembrie, pretul unei polite RCA va creste dupa bunul plac al firmelor care vand asa ceva. Autoritatile spun clar ca RCA-ul se va scumpi daca dispare acest plafon, iar pana acum nu avem niciun raspuns sau macar un indiciu de la grupul special infiintat de ASF.

Legea asigurarii RCA iti permite sa beneficiezi de reduceri. Iata cum s-a ajuns in aceasta situatie!