Publicat in 1969 in Franta, Papillon este povestea plina de aventura si drama, de umor si actiune scrisa in stil autobiografic de catre Henri Charriere. Romanul, asemanator prin felul in care este scris, precum si ca numar de pagini cu o adevarata epopee a devenit in scurt timp bestseller, ajungand in anul 1973 sa fie ecranizat la Hollywood, cu actori de marca precum Steve McQueen si Dustin Hoffman in rolurile principale. 

Ocolul Pamantului in 80 de zile

Totul a inceput in orasul francez Nantes, in anul 1828, cand Sofia Verne l-a adus pe lume pe Jules Verne.

Impins fiind de tatal sau sa urmeze dreptul, Jules Verne nu a putut ignora pasiunea sa pentru scris. Primind sfaturi de la maestri literari cum ar fi Alexandre Dumas si Victor Hugo, si incurajat de sotia lui Honorine de Viane Morel, el publica „De la Pamant la luna” (1865), „20.000 de leghe sub mari” (1869), „Ocolul Pamantului in 80 de zile” (1873) precum si altele.

Romanul „Ocolul Pamantului in 80 de zile” incepe cu prezentarea unor date exacte: anul – 1872 – si locul – casa cu numarul 7 de pe Saville-Row – cu scopul de a ne plasa intr-un cadru real. Tot in acest capitol facem cunostinta cu personajele principale: Phileas Fogg, un gentleman enigmatic, meticulos, oarecum ciudat si cu Jean Passepartout, un tanar francez cu o fire expansiva care doreste sa se aseze si sa aiba o viata linistita, o dorinta care se dovedeste ca nu ii poate fi indeplinita, deoarece viata sa ia o turnura neasteptata dupa ce intra in serviciul lui Phileas Fogg.

Carțile copilariei

„Carțile copilariei” este titlul unui pachet promoțional de volume pe care Colțul colecționarului il pune, in aceasta perioada, la dispoziția publicului sau de cititori.

Printre titlurile care au fost incluse in aceasta oferta figureaza: „Alice’s adventures in Wonderland” („Aventurile lui Alice in Țara Minunilor”), „Comoara din insula”, „Copiii capitanului Grant”, „Copiii din țara de gheața”, „Cosette”, „Cuore – inima de copil”, „Heracles”, „In casa bunicilor”, „La Medeleni”, „Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia”, „Nuvele și povestiri”, „Povești – Calin Gruia”, „Povestiri de pe Mediterana”, „Povestiri eroice”, „Prichindel”, „Toate panzele sus”, „Ultimul mohican” și „Vacanța”. 

Lev Tolstoi

Lev Tolstoi (1828 – 1910)

Lev Tolstoi este unul dintre cei mai renumiți prozatori ruși. Autor a numeroase volume, Lev Tolstoi a devenit cunoscut pe plan internațional odata cu publicarea romanelor sale de lungi dimensiuni „Razboi și pace” și „Anna Karenina”, romane care descriu cu finețe atmosfera secolului al XIX-lea, inregistrand fidel aspecte sociale, culturale și economice ale societații rusești.

Alaturi de creația sa impresionanta de romane, Lev Tolstoi a fost recunoscut de istoria literara și ca un important eseist, dramaturg și inovator literar, ceea ce l-a plasat in randul unora dintre cei mai influenți membri ai aristocrației acelei perioade. 

Fiodor Dostoievski

Nascut pe data de 11 noiembrie 1821, Fiodor Dostoievski a fost un celebru scriitor și eseist recunoscut pe plan internațional prin intermediul binecunoscutelor sale romane „Crima și pedeapsa” și „Frații Karamazov”.

Concepția literara a lui Dostoievski exploreaza psihologia umana in dificilul context politic, social, cultural și spiritual al secolului al XIX-lea din cadrul societații rusești a acelei perioade.

Considerat de critica literara drept un fondator sau precursor al existențialismului secolului al XX-lea, Dostoievski s-a remarcat pentru prima oara pe parcursul vieții sale in anul 1864, moment care coincide cu publicarea lucrarii „Notes from Underground”, opera care reprezinta din punctul de vedere al lui Walter Kaufmann „cea mai buna scriere existențialista publicata vreodata”. 

Victor Hugo

Autor celebru de romane, poet, dramaturg și eseist, Victor Hugo a fost un important reprezentant al romantismului francez.

Nascut pe data de 26 februarie 1802 in Franța, Victor Hugo s-a impus inițial in istoria literara ca poet, romanele și creațiile sale dramaturgice ulterioare avand rolul de a-i consolida reputația deja creata.

Dintre volumele sale de poezie, cele mai cunoscute sunt „Les Contemplations” și „La legende des siecles”, volume care au fost apreciate de critica literara a vremii.

Pornind de la aceste lucrari, Victor Hugo a fost considerat deseori ca fiind unul dintre cei mai mari poeți francezi.

Emile Zola

Nascut la Paris pe data de 2 aprilie 1840, Emile Zola s-a impus rapid ca scriitor, el fiind considerat drept unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai naturalismului francez și un important promotor al naturalismului in teatru.

Figura marcanta a politicii franceze, autorul a reușit sa iși creeze intr-un timp relativ scurt un renume atat pe plan național, cat și internațional.

Tatal sau, Francois Zola, a fost un inginer italian, iar mama sa, Emilie Aurelie Aubert, era de origine franceza. Dupa ce casatoria dintre cei doi a avut loc, familia s-a mutat in zona Aix-en-Provence, in sud estul Franței, pe cand tanarul Zola avea doar trei ani.

Patru ani mai tarziu, in anul 1847, tatal sau a murit, lasandu-l pe Zola și pe mama sa intr-o situație precara.

Gustave Flaubert

Nascut pe data de 12 decembrie 1821, Gustave Flaubert a fost un autor francez, care și-a creat intr-un timp relativ scurt un renume in istoria literara occidentala.

Devenind celebru prin intermediul primului sau roman, intitulat „Doamna Bovary”, care a fost publicat in anul 1857, Gustave Flaubert s-a impus rapid in istoria literara prin intermediul pasiunii sale pentru arta și literatura.

Nascut in zona Rouen, Seine-Maritime, din Normandia (nordul Franței), Gustave Flaubert era cel de-al doilea fiu al lui Achille-Cleophas Flaubert (1784-1846), un renumit chirurg al acelei perioade și Anne Justine Caroline (1793-1872). 

“Omul care rade (editie prescurtata)” face parte din stocul nostru.

Clientii care au cumparat acest produs, au optat de asemenea si pentru urmatoarele produse, in comenzile lor