UPDATE: Conform unei clauze contractuale meciul-revansa va avea loc in decursul acestui an, cel mai probabil la Montreal.

UPDATE: Runda a cincea – serie puternica de lovituri a lui Froch. Directe de dreapta, croseu de stanga. Lucian Bute knock-out.

UPDATE: Runda a patra – puternica lovitura de stanga a lui Bute. Froch eschiveaza. Inca un croseu puternic de stanga al lui Bute. Puternic upercut al lui Froch, si alte lovituri neregulamentare dupa fluierul arbitrului.

UPDATE: Runda a treia – croseu de stanga la figura si directa de dreapta a lui Bute. Clinciuri multiple provocate de Bute, Froch loveste puternic. O runda pierduta pentru Bute.

UPDATE: Runda a doua – Froch a fost avertizat de antrenorul sau ca  nu respecta planul. Froch il loveste de patru ori neregulamentar pe Bute, dupa ce acesta il luase in brate iar arbitrul fuierase. Croseu puternic de stanga al lui Lucian Bute. Carl Froch loveste neregulamentar cu ajutorul capului.

UPDATE: Runda intai – Carl Froch il ia in brate pe Bute. Se dau lovituri reciproce ”in clinci”. Upercut la corp si croseu la figura al lui Bute.

UPDATE: Boxerii sunt in ring. Lucian Bute il aplauda pe Froch si este aplaudat la randul sau. Gongul. Incepe runda intai a marelui meci din ”barlogul lui Froch”.

UPDATE: Se canta ”Desteapta-te romane”, imnul Romaniei, inclusiv de catre cei peste 1000 de romani din sala.

UPDATE: Se canta ”God save the Queen”, imnul national al Marii Britanii.

UPDATE: Lucian Bute se incalzeste.

UPDATE: Cei peste 1000 de romani prezenti in sala scandeaza ”Bute” si ”Romania”.

UPDATE: campionul Mihai Leu comenteza meciul din studio.

UPDATE: Se apropie marele meci! Carl Froch se consulta in culise cu antrenorul sau. Lucian Bute asteapta calm inceputul meciului.

“Bute si Froch sunt boxeri foarte diferiti. Bute este un pugilist extrem de tehnic, din scoala romaneasca, dar care si beneficiaza de know-how-ul canadian, care loveste cu predilectie la ficat sau la abdomen, cu crosee sau upper-cutturi de stanga. Bute prefera lupta de la distanta, valorificandu-si si alonja superioara si pandind din spatele defensivei momentul loviturii decisive. Momentul optim al lui Bute este la jumatatea meciului, dupa ce isi cunoaste foarte bine adversarul si il oboseste. Daca Bute il va face KO pe Froch, o va face undeva in runda  6 sau 7, cu un croseu de stanga la ficat. Froch este mai degraba un pugilist fizic, cu o rezistenta uluitoare. Este un boxer care a castigat foarte multe meciuri in runda a 12-a, atunci cand a aratat ca are prospetimea inceputului de meci. Ii place lupta corp la corp de la semidistanta, avand probabil lovituri mai grele decat ale lui Bute. Insa, repet, nu intra la bataie decat in momentul in care simte adversarul obosit si isi poate valorifica capacitatea cardio superioara. Daca meciul va fi castigat de Froch prin KO, se va intampla in runda a 11-a sau a 12-a.”, a prefatat meciul Gabi Simion. 

“Nu cred ca trebuie sa se vorbeasca despre Bute ca fiind primul boxer al lumii sau al doilea. Este foarte umflat“, a spus Froch intr-un interviu acordat pentru ESPN.

„Nu ma impresioneaza nici sala nici publicul. Ii respect pe englezi, dar deocamdata eu sunt campionul mondial si chiar ma consider un invingator. Astept de mult acest meci. Au fost tratative indelungate si acum sunt fericit ca mi s-a implinit dorinta. Froch e adversarul pe care mi-l doream“, a spus Bute.

Lucian Bute este favoritul caselor de pariuri la meciul cu Carl Froch, care se va disputa in noaptea de sambata spre duminica la Capital FM Arena din Nottingham.

Desi lupta are loc acasa la Froch, Bute este favoritul caselor de pariuri din intreaga lume. Cotele campionului mondial sunt intre 1,50 si 1,55 pentru victorie si de 3,75 pentru un succes prin KO. De partea cealalta, challengerul oficial Carl Froch are cote intre 2,50 si 2,70 la victorie si cota 8,00 pentru a-l face KO pe pugilistul roman

LUCIAN BUTE a postat, sambata, un mesaj cu un ton optimist, cu doar cateva ore inainte de marele meci impotriva lui Carl Froch. Bute a scris un mesaj pe contul sau de Facebook, in franceza si romana, in care le transmite sustinatorilor sai ca, la cateva ore distanta de confruntarea cu britanicul Froch, e in mare forma. “Mai sunt 12 ore pina la meci ! Sint foarte nerabdator ! Sint pregatit si increzator”, suna mesajul postat pe contul lui Lucian Bute de pe cunoscuta retea de socializare.

Campionul este sustinut la Nottingham de sute de romani, care au tinut sa ii fie alaturi inca de vineri, de la proba cantarului oficial. Fanii lui Bute i-au scandat minute in sir numele, depasindu-i, ca sustinere, pe britanicii lui Froch, chiar la ei acasa! De altfel, Bute a declarat zilele trecute, intr-un interviu, ca e “mai bun, mai puternic si mai rapid decat Froch”, chiar daca britanicul e dur si loveste cu ambele maini.