UE: vom confisca depozitele bancare!
 
Cine a zis asta? Chiar președintele miniștrilor de Finanțe din zona euro, ministrul olandez Jeroen Dijsselbloem. Deci se va face cu siguranța!
 
Cand a zis? Ieri.
 
De ce vor face asta? Pentru ca sunt disperați. Pentru ca nu mai au bani. Pentru ca Europa e in faliment: si Franța, si Spania, si Italia, si Romania, si Grecia, si Portugalia. Pana si Germania a anunțat recesiune in 2013.
 
De ce sunt in faliment? Din cauza cheltuielilor imbecile cu protecția sociala. Ați vrut sa fiți generoși si “civilizați”? Ați vrut sa dați mancare gratis, la tot poporul? Nici o problema: acum o sa muriți cu toții de foame!

 

Deocamdata, ei zic ca masura va fi aplicata doar pentru conturile de peste 100.000 de euro (pentru ca cele sub 100.000 sunt garantate). Si ca vor lua maximum…40%.

Este o minciuna, pentru ca dezastrul nu se va opri aici. Criza abia a inceput! Si odata inceputul facut, nu vor avea nici o jena sa ia tot, de la toata lumea. Amintiți-va de Cipru, unde s-au balbait trei zile: ba ca iau de la toata lumea, ba ca iau doar de la cei “bogați”.

Deci nu conteaza ca aveți peste, sau sub 100.000: daca-i lasați, comuniștii or sa-i ia pe toți.

Uniunea Europeana a ales comunismul.

Cand cheltuiești mai mult decat produci, ai doua soluții, vechi de cand lumea:

Sau tai cheltuielile si te pui pe munca (nu 8 ore pe zi: ci 16 ore, fara concediu, fara drepturi ale angajaților, fara ajutor de șomaj, fara protecția muncii). Adica capitalism pe paine. Sau furi de la altul, care are. Adica soluția comunista. Care este stupida, pentru ca in curand cei jefuiți or sa-si puna banii la adapost, iar tu ramai fara absolut nimic! Nici macar de munca n-o sa-ti mai dea nimeni pe viitor!

Insasi China, stat așa-zis comunist, a recomandat Uniunii Europene soluția 1 (care imi place si mie): lasați dracului protecția muncitorilor, drepturile sindicatelor, si nu mai frecați menta!

In schimb Uniunea Europeana, formata din tari așa-zis capitaliste, a ales soluția 2: naționalizarea.

Prima reacție: prabușirea Burselor. Si e abia inceputul.

Dupa aceasta declarație, 13 din cele 17 burse din zona euro, au inceput sa scada.

Si e abia inceputul, pentru ca e o simpla declarație. Sa vedeți cand vor incepe cu adevarat naționalizarile. Abia atunci va incepe dezastrul: care nu va fi pe burse, ci in banci!

A doua reacție: prabușirea sistemului bancar. Tot.

Deja bancile europene sunt in faliment, pentru ca au bagat toți banii clienților, in doua “afaceri” total falimentare:

Au imprumutat cu ghiotura state falimentare, care evident n-or sa-si mai poate plati datoriile (ca Romania). Au dat cu ghiotura credite imobiliare, producand o creștere artificiala a preturilor, mult peste valoarea reala a imobilelor. Iar acum, degeaba mai incerci sa vinzi casa aia la licitație: ca nu-ti mai da nimeni 130.000 de euro pe un apartament nenorocit, in Militari.

Dand credite toxice, bancile si-au batut joc de banii depunatorilor. Si acum vor sa iasa din rahat, pe banii cui? Tot ai depunatorilor! In loc sa declare cinstit falimentul (cum e normal in capitalism), iar pedeapsa sa si-o ia directorii, care au luat bonusuri imense, pentru niște investiții cretine.

Rezultatul? Oamenii incep sa-si retraga masiv banii. Ca doar nu sunt prosti sa aștepte naționalizarea!

Deci decizia tampita a comuniștilor europeni accelereaza prabușirea, in loc s-o opreasca.

Plecați cu banii din bancile europene. Cat mai e timp!

E un sfat pe care l-am aplicat chiar eu. Si nu de azi, ci inca din 2009.

Pentru ca de 3 ani scriu ca socialismul european si american se vor prabuși – si cred in fiecare cuvant pe care il scriu: Treziti-va, criza abia a inceput! Vine un apocalips economic! (mai, 2010).

Unde sa va depuneți banii? Oriunde, doar nu in Europa si SUA.

Vreți servicii ieftine, pentru conturi mai mici? Seychelles, Belize. Vreți servicii puțin mai scumpe, dar siguranța absoluta? Hong Kong, Singapore. Chiar si bancile chinezești sunt mai avantajoase decat Europa.

Vroiați sa știți cum arata apocalipsul economic?

Uite așa arata: haos, frica, nesiguranța, faliment. Iar in curand – lupte de strada.

Da: chiar si pe strada ta.