Se gasește pe strada Aurel Vlaicu, la 5 kilometri distanța de centrul orașului Satu Mare și de numele lui se leaga un restaurant cu bucatarie tradițional romaneasca, devenit deja celebru printre satmareni.

Hotel Hanu lui Gica face parte din categoria unitaților de cazare de 3 stele și ofera cazare variata in 9 spații, imparțite in camere matrimoniale pentru cupluri și camere twin, pentru cei ce calatoresc in afara cuplului.

Decorurile interioare reușesc sa imbine destul de placut elemente romanești tradiționale, rustice, medievale și moderne. Se regasesc spații amenajate cu piatra de rau, mobilier de inspirație rustica, utilitați moderne și obiecte decorative ce evoca folclorul romanesc.

Camerele matrimoniale dispun de suprafețe de cate 20 de metri și decoruri luminoase. Paturile duble sunt incadrate de noptiere, iar restul mobilierului se compune din zona de relaxare formata din scaune cu spatar și masuța de cafea, și dulap de haine cu oglinda. Televizorul este prins pe perete, oferind o buna vizionare chiar din pat. Decorul este placut, intim și vesel, datorita luminii puternice asigurate de fereastra semicirculara și combinațiilor de culori reconfortante – alb stralucitor, crem și maro inchis. Turiștii cazați in camerele matrimoniale ale hotelului Hanu lui Gica din Satu Mare au parte de sejururi odihnitoare, caci mobilierul este foarte confortabil. Tablia patului este din piele, iar scaunele au tapițerie comoda. Baia camerei matrimoniale din cadrul hotelului Hanu lui Gica este și ea foarte luminoasa, amenajata in nuanțe placute de crem și bej și dotata cu utilitați moderne, sub forma cabinei de duș, chiuvetei și vasului de toaleta.

Camerele matrimoniale dispun de aer condiționat și asigura clienților acces gratuit la rețeaua de internet wireless. Pe jos este parchet din lemn natural, iar spațiile sunt prevazute cu sistem de incalzire centrala. Televizorul cu ecran plat asigura vizionarea mai multor canale prin satelit. In baie sunt disponibile prosoape curate și articole cosmetice gratuite.

Hotel Hanu lui Gica din Satu Mare ofera cazare in regim single sau dublu și celor care calatoresc in afara cuplului. Lor le stau la dispoziție camerele twin, cu cate doua paturi single. Suprafețele acestor incaperi sunt totuși ceva mai reduse, decat in cazul camerelor matrimoniale, masurand 16 metri. Decorul este la fel de placut, voios, plin de energie pozitiva, datorita mobilierului cochet și a luminii naturale ce inunda practic incaperile. Dotarile sunt cele de baza – zona de relaxare formata din masuța de cafea rotunda și scaune cu spatar, noptiere, dulap prevazut cu oglinda. Combinația de culori este aceeași: alb stralucitor, crem și maro inchis. Baia dispune și ea de decoruri și dotari asemanatoare celor din camera matrimoniala – cabina de duș, vas de toaleta și chiuveta. Exista fereastra pentru aerisire.

Facilitațile camerelor twin din cadrul hotelului Hanu lui Gica din Satu Mare sunt asemanatoare celor de la camerele matrimoniale: aer condiționat, internet de mare viteza, televizoare și canale prin satelit, prosoape și articole pentru igiena.

Micul dejun nu face parte din prețul cazarii, dar merita incercat, contra cost, in cadrul restaurantului Hanu lui Gica. Bucataria este tradițional romaneasca, cu porții mari și preparate foarte gustoase, gatite dupa rețete locale. La cerere, sunt disponibile și meniuri internaționale.

Restaurantul Hanu lui Gica din Satu Mare are aspectul pitoresc al unui salon medieval, cu pereți din piatra de rau, bancuțe rustice din lemn și accesorii decorative ce reflecta tradiția și ocupațiile stravechi ale romanilor. Tavanul este strabatut de barne de lemn, contribuind la atmosfera romaneasca rurala.

Se pot organiza petreceri private in cadrul restaurantului, cele mai reușite fiind nunțile și aniversarile tematice. Exista și o terasa in aer liber, ideala pentru servirea mesei sau savurarea cafelei atunci cand condițiile atmosferice sunt prielnice. Atmosfera terasei este tot rustica, datorita mobilierului din lemn natural.

Turiștii care vin cu copii vor gasi la hotel Hanu lui Gica din Satu Mare și spații de joaca amenajate modern pentru distracția celor mici. Adulții se pot distra și ei in aer liber, jucand fotbal pe terenul disponibil in incinta hotelului.

Mașinile se pot lasa in parcarea privata a hotelului Hanu lui Gica, cu locuri numeroase și sistem de supraveghere video. De la recepție, turiștii pot inchiria ATV-uri pentru plimbari in jurul orașului Satu Mare.

Raportul calitate preț și confortul camerelor sunt cele mai apreciate detalii ale unui sejur petrecut in cadrul hotelului Hanu lui Gica din Satu Mare. Clienții s-au declarat mulțumiți de prețurile accesibile ale cazarii și restaurantului și de facilitațile puse la dispoziție. Principalele critici au vizat lipsa de experiența a personalului și locația hotelului.