Uneori, s-ar putea sa simti ca o relatie se misca prea repede – indiferent daca asta inseamna fizic sau emotional. Este important sa ne amintim ca o relatie este un acord intre doua persoane. Nu trebuie sa accepti ceva doar pentru a-ti multumi partenerul. Daca intentionezi sa aduci echilibru relatiei tale va trebui sa discuti cu partenerul tau si sa fii clara despre ce doresti.

Daca vrei sa stii cum sa incetinesti o relatie, citeste mai jos

Evalueaza situatia

In primul rand, ia in considerare ce parti ale relatiei se misca prea repede. Identifica ce te face sa te simti inconfortabil sau ce il face pe partenerul tau sa nu sa se simta confortabil. Daca doresti sa incetinesti o relatie, va trebui sa intelegi de ce merge prea repede. S-ar putea sa simti nevoia sa-ti tii sub control partenerul. Poate ca partenerul tau doreste sa escaladeze latura fizica a relatiei, dar nu te simti confortabil. Poate ca el  cere angajamente pe care stii ca nu le poti respecta. Poate ca el este nebun dupa tine, dar vrei sa-ti lasi sentimentele sa infloreasca mai treptat.

Afla ce situatii te fac sa te simti inconfortabil

Observa actiunile sau situatiile specifice care te fac sa te simti inconfortabil. Incearca sa intelegi exact ce circumstante te fac sa simti ca lucrurile merg prea repede. Poate ca tocmai ai inceput sa te vezi cu un barbat, dar el te invita sa mergi in excursii cu el sau iti cere sa fii intalnirea lui la o nunta sau iti propune un threesome cu o companie intima Iasi. Daca acest nivel de angajament implicit te deranjeaza, atunci trebuie sa vorbesti despre asta. Poate ca te intalnesti cu un baiat de ceva timp si el continua sa lase indicii despre casatorie si copii. Daca nu esti gata sa te gandesti la aceste lucruri, s-ar putea sa puna multa tensiune pe relatia ta.

Identifica-ti obiectivele

Evalueaza obiectivele pentru relatie, obiectivele pentru cresterea personala si obiectivele pentru viitor. Ia in considerare daca aceasta relatie te impinge impotriva obiectivelor tale si intreaba-te daca dezechilibrul este ceva ce vei putea rezolva. Intelege ca este posibil sa nu fiti compatibili. Daca partenerul tau vrea ceva diferit de tine cum ar fi sa iasa cu escorte Bihor, nu inseamna ca este o persoana rea. Poate insemna doar ca nu aveti aceleasi obiective. Ia in considerare daca merita sa construiesti o relatie in ciuda acestui fapt.

Vorbeste cu partenerul

Vorbeste sincer cu partenerul tau despre ceea ce simti. Spune-i  ceea ce te face atat de inconfortabil si incearca sa ajungi la capatul sentimentelor tale. Asigura-te ca el stie ca esti inca interesata – dar ca doresti sa i-ai lucrurile incet. Daca partenerul tau intelege sentimentele tale, ii va fi mai usor sa-si schimbe comportamentul si sa te faca sa te simti mai confortabil. S-ar putea sa descoperi ca comunicarea deschisa va face relatia mult mai putin complicata. Nu te poti astepta ca partenerul tau sa actioneze intr-un anumit mod decat daca intrebi.

Fiti ambii pe aceeasi pagina

Doi oameni nu intra neaparat intr-o relatie cu aceleasi asteptari. S-ar putea ca partenerul tau sa nu-si dea seama ca te face sa te simti inconfortabil. S-ar putea sa descoperi ca ati trait in doua realitati separate, fiecare facand miscari si alegeri care sunt de neinteles pentru celalalt. Cea mai rapida modalitate de a remedia acest lucru este de a stabili o intelegere reciproca a directiei in care merge relatia.

Nu forta

Daca nu sunteti pe acceasi pagina poate e timpul sa mergeti ambii mai departe. Nu este corect sa-ti fortezi partenerul sa faca ceva ce nu-si doreste – si nu este corect sa traiesti cu frica de a nu te pierde. Uneori, trebuie sa faci un pas inapoi si sa te concentrezi asupra ta inainte de a te putea scufunda intr-o relatie serioasa. Ia in considerare daca relatia merita o despartire. Despartirea de partenerul tau nu numai ca va incetini lucrurile – ci le va opri. Daca simti ca aceasta este singura alegere, atunci nu-ti fie teama sa faci acest lucru.