Cum sa gasesti si sa angajezi un avocat grozav
Am nevoie de un avocat?
Ce fac avocatii, mai exact?
Avocatii (numiti si avocati sau avocati) servesc drept avocati pentru oameni si organizatii. Acestia reprezinta clientii atat in fata instantei, cat si a partilor opuse. Avocatii pot reprezenta clientii in cazurile penale, in care a fost incalcata o lege, si in cazurile civile, in care o parte actioneaza in judecata pe alta.

Avocatii sunt, de asemenea, parteneri importanti in situatii care nu implica sala de judecata, sfatuind clientii cu privire la drepturile si obligatiile lor legale pentru probleme personale sau de afaceri. Ei sunt instruiti sa interpreteze sisteme complicate de legi si sa navigheze in sistemul judiciar.

Ce poate face un avocat pentru mine?
In primul rand, un avocat va va sfatui daca aveti sau nu nevoie de ajutor juridic. Nu este intotdeauna evident daca o problema este o chestiune juridica sau ceva ce poate fi solutionat fara implicarea sistemului judiciar. Un avocat va va ajuta sa raspundeti la aceste intrebari initiale.
De ce tip de avocat am nevoie?
Ce domeniu de practica ar trebui sa aleg?
Multi avocati tind sa se concentreze doar pe un domeniu sau pe mai multe domenii conexe ale dreptului. In cautarea avocatului potrivit, ar trebui sa cautati un avocat care intelege si are experienta in domeniul specific al dreptului pentru problema dvs. De exemplu, un avocat divort s-ar putea sa nu va poata ajuta daca luati in considerare declararea falimentului pentru afacerea dvs., dar un avocat falimentar care intelege falimentul si dreptul afacerilor ar fi o potrivire perfecta. Avocatii de renume vor fi sinceri in legatura cu experienta si concentrarea lor specifica, dar va vor economisi ceva timp prin restrangerea cautarii in prealabil.

Ce se cauta pe google?

 • avocat artin
 • avocat targoviste
 • avocat ionescu
 • cel mai bun avocat din ploiesti
 • avocat net.ro
 • accident iasi avocat
 • avocat mateut
 • logo avocat
 • zarafiu avocat
 • avocat iasi divort
 • paula avocat
 • statutul profesiei de avocat actualizat
 • pret avocat
 • avocat contencios administrativ bucuresti
 • roba de avocat
 • avocat gratuit forum
 • tabloul onorariilor minimale avocat 2017
 • nicolescu avocat
 • statutul profesiei de avocat 2015
 • avocat conflicte de munca
 • avocat divort bacau
 • cat costa un avocat din oficiu
 • avocat bun ploiesti
 • cuculis avocat
 • nazat avocat
 • ionascu avocat
 • avocat bun divort bucuresti
 • cat costa un avocat pentru divort
 • daniel avocat contact

Gasiti zona de practica care se potriveste problemei dvs.

Este dimensiunea si tipul practicii ceva ce ar trebui sa iau in considerare atunci cand caut un avocat?
Marimea practicii este cu siguranta ceva de care ar trebui sa tineti cont. Unele firme sunt formate dintr-un singur avocat, in timp ce unele firme pastreaza sute. Exista multe tipuri diferite de firme de avocatura, dintre care unele se concentreaza pe probleme foarte specifice, in timp ce altele pot fi mai generale. De exemplu, o firma de mari dimensiuni poate sa nu va ajute daca aveti nevoie doar de un avocat care sa revizuiasca un contract sau cateva documente, dar poate fi alegerea potrivita daca depuneti un proces de vatamare corporala impotriva unei companii mari. Daca problema dvs. juridica implica doar sume mici de bani sau cateva documente, o firma mica poate fi mai rentabila. Marimea unei cabinete poate determina, de asemenea, cat de repede veti putea vorbi de fapt cu potentialul dvs. avocat; birourile mai mari va pot cere sa va programati consultarea initiala prin asistentul sau secretarul unui avocat.

Siteuri din SUA de avocati:

Cum restrang lista posibililor avocati pe care trebuie sa ii contactati?
Locatia ar trebui sa fie un factor major in cautarea unui avocat?
Localizarea este un factor important in cautarea unui avocat care sa va reprezinte. Deoarece problema dvs. va depinde probabil de legile si reglementarile locale sau de stat, veti dori un avocat care intelege reglementarile pentru locatia dvs. Din punct de vedere practic, veti dori, de asemenea, un avocat care sa aiba un birou care sa va fie convenabil sa calatoriti. Unii avocati sunt dispusi sa calatoreasca pentru a va intalni, dar pot percepe si taxe pentru timpul calatoriei. De obicei, este o idee buna sa gasiti un avocat situat in zona dvs. geografica. Pe langa cunoasterea juridica a legilor de stat si locale, avocatii au si cunostinte practice practice. Avocatii din anumite orase sau orase vor avea, de asemenea, conexiuni cu agentii utile din acel oras, ceea ce va accelera procesul de solutionare a problemei dvs.

Auctioneer knocking down a model house with his gavel, Property sale auction concept

Siteuri din Canada de avocati:


Ce spun alti clienti despre ei?

Una dintre cele mai bune modalitati de a sti daca un avocat este potrivit pentru dvs. sunt recenziile. Cititi ce au spus clientii anteriori despre avocati specifici si experientele lor. Dupa ce alegeti un avocat pe care sa-l contactati, cititi toate recenziile despre avocatul respectiv pentru a va face o idee despre modul in care acestea se pot ocupa de cazul dvs. si interactioneaza cu dvs.

La ce taxe si costuri ar trebui sa ma astept?
Ce tipuri de plati accepta de obicei avocatii?
Majoritatea avocatilor accepta metode standard de plata, cum ar fi numerar, cec si carduri de credit. Uneori, metoda de plata va implica o parte din suma unei decontari, deci asigurati-va ca discutati optiunile de plata cu avocatul dvs. inainte de a semna un contract de onorariu. Majoritatea avocatilor sunt, de asemenea, dispusi sa stabileasca un plan de plati, daca este necesar.

Rata minima pentru majoritatea avocatilor este de 149 USD pe ora
Ce este un acord tarifar?
Un acord de onorariu sau un acord de reprezentare este un acord de plata intre un avocat si un client. Poate consta din mai multe pagini, sau pur si simplu dintr-o pagina care descrie acordul. Acest document acopera aspecte cheie, cum ar fi suma pe care vi se va astepta sa o platiti pentru serviciile prestate, modul in care va fi platit avocatul, calendarul platii si care avocat (daca este o firma cu mai multi avocati) va lucra pentru caz. Asigurati-va ca ati citit cu atentie acordul onorariu inainte de a-l semna, astfel incat sa stiti exact ce se asteapta de la dvs. si de la avocatul dvs.

Plati comune acceptate de avocati
Icoane 01
Glosar al costurilor comune la angajarea unui avocat
Taxa de consultare: un avocat va poate percepe prima intalnire de consultare, dar asigurati-va ca cunoasteti taxele inainte de a angaja un avocat. Intrebati despre taxele de consultatie inainte de a va stabili o intalnire si despre modul in care este calculata taxa (de exemplu, in functie de ora, jumatate de ora sau altfel).
Taxe de urgenta: o taxa de urgenta inseamna ca avocatul dvs. primeste aceasta taxa numai daca exista un rezultat favorabil in cazul dvs. – o victorie in instanta sau o solutionare in favoarea dvs. De obicei, dar nu intotdeauna, aceste taxe constau in aproximativ 1/3 din totalul decontarii sau judecatii.
Taxe forfetare: o taxa forfetara inseamna ca avocatul percepe un pret pentru fiecare consultatie sau pentru un caz intreg, indiferent de cat timp sau munca este nevoie. Asigurati-va ca solicitati altor avocati tarife comparabile daca vi se ofera o taxa unica.
Tarif orar: Avocatii percep adesea un tarif orar convenit pentru munca lor si munca asistentilor lor. Tariful orar se aplica atat consultarilor fata in fata, cat si lucrarilor din culise pentru cazul dumneavoastra. Un avocat bun va putea, de obicei, sa estimeze in avans numarul necesar de ore pe caz.
Taxa de retinere: o taxa de retinere este o plata in avans catre un avocat in functie de tariful orar intr-un caz specific. Avocatul dvs. va plati comisionul de retinere intr-un cont si va deduce bani pe masura ce lucrarile la cazul dvs. vor continua. Acestea sunt de obicei nerambursabile daca alegeti sa reziliati cazul mai devreme.
Taxa legala: uneori, legislatia de stat sau locala stabileste o suma stabilita pe care o datorati avocatului dvs. pentru anumite servicii, cum ar fi cazurile de faliment si problemele legate de probate. O instanta poate stabili, de asemenea, o taxa legala, desi acest lucru nu este standard.
Cheltuieli de judecata: asigurati-va ca stiti daca si cat veti datora in cheltuieli de judecata pentru problema dvs. juridica. Un avocat bun va putea estima cheltuielile de judecata intr-o anumita situatie si daca veti putea obtine sau nu cheltuieli de judecata de la o parte adversa intr-o solutie sau o hotarare favorabila.
Taxe de depunere: instantele percep bani pentru ca oamenii sa poata initia procese si alte actiuni in instanta, cum ar fi divortul si falimentul. Intrebati potentialul dvs. avocat sa explice aceste onorarii inainte de a semna un contract de onorariu.
Timp de secretariat: avocatii percep tarife orare diferite pentru propria lor munca si pentru secretarii si paralegalii lor. Asigurati-va ca intrebati diferenta inainte de a decide sa angajati un avocat si sa semnati un contract de onorariu.
Taxe de livrare: In unele cazuri, avocatii folosesc servicii de curierat pentru a livra documente legale partilor opuse si instantei. Intrebati despre potentialele taxe de livrare inainte de a semna un acord de taxe.
Ce intrebari ar trebui sa pun inainte de a angaja un avocat?
Ce procent din cazurile lor se ocupa de probleme ca ale mele?
Aceasta este o intrebare importanta la care un avocat cu reputatie nu ar trebui sa aiba probleme in a raspunde. Doriti sa gasiti un avocat care are experienta in tratarea problemei dvs. specifice, iar aceasta intrebare va va ajuta sa stabiliti daca un avocat este potrivit pentru dvs. Simtiti-va liber sa solicitati statistici specifice si numarul mediu de verdict / solutionare a acestora in cazuri similare cu ale dvs.

Cata experienta are acest avocat? Care este palmaresul lor?
Avocatii, la fel ca toti profesionistii, vor avea diferite grade de experienta. Intelegerea experientei anterioare a unui avocat este esentiala pentru a intelege modul in care acestia pot gestiona cazul dvs. Veti dori sa intrebati cati ani practica avocatul. Lipsa de experienta nu face neaparat un avocat rau, totusi, mai ales daca au avocati cu experienta in jurul lor. Acesta este motivul pentru care veti dori sa intrebati despre volumul lor de munca: se ocupa de multe cazuri? Cat din fiecare caz supravegheaza personal si cat delega asistentilor?

Cum ma va contacta un avocat?
Asigurati-va ca dvs. si avocatul dvs. sunteti pe aceeasi pagina despre comunicare. Intrebati despre metodele lor preferate de comunicare si daca sunt dispusi sa foloseasca metodele preferate de comunicare. Avocatul pe care il ganditi sa il angajati accepta (si raspunde) comunicarii prin e-mail? Vor raspunde daca trimiteti un text? Asigurati-va ca raspund cu promptitudine (in termen de 24 de ore) la anchetele dvs. initiale – nu doriti sa angajati un avocat care nu va va returna apelurile sau va evita comunicarea prompta despre cazul dumneavoastra.

Care este disponibilitatea lor, ar trebui sa-i contactez?
Este deosebit de important sa intelegeti disponibilitatea unui potential avocat. Vor pleca intr-o vacanta de trei saptamani in mijlocul cazului tau? Primesc apeluri telefonice dupa programul de lucru? Au asistentii lor legali o modalitate de a-i contacta daca nu sunt la birou? Ar trebui sa aveti o idee buna despre cum si cand avocatul dvs. va fi disponibil pentru a comunica cu dvs.

Odata ce ati decis sa angajati un avocat, atunci ei au puterea sa va reprezinte in fata instantei si a partilor opuse. Avocatul dvs. este cel mai important aliat al dvs. in orice problema juridica. Acestea va ofera sfaturi cu privire la modul de procedare cu problema dvs. juridica si va pregatesc documente importante.

Daca problema dvs. implica sa va adresati instantei, avocatul dvs. va va insoti si va putea vorbi in locul dvs. Daca problema dvs. juridica implica mediere sau arbitraj, avocatul dvs. va negocia cu partea adversa in numele dvs.

Gasirea avocatului potrivit pentru dvs. poate parea o sarcina coplesitoare, dar nu trebuie sa fie daca stiti ce intrebari sa puneti.

Desi nu este intotdeauna necesar un avocat atunci cand se ocupa de situatii juridice, daca ati decis ca doriti sa angajati un avocat, s-ar putea sa va intrebati acum cum gasiti unul bun.

Cautari comune pe google

 • avocat consultanta telefonica
 • avocat dreptul familiei bucuresti
 • avocat burada
 • bejenaru avocat
 • cum sa devii avocat
 • avocat roman in italia
 • avocat infiintare firma
 • avocat toni
 • avocat daniel biografie
 • cu ce se ocupa un avocat
 • stagiatura avocat
 • sediu social la avocat
 • luiza avocat
 • avocat din oficiu onorariu
 • avocat ciobanu
 • ce inseamna sa fii avocat
 • avocat online timisoara
 • aurel avocat
 • reducere onorariu avocat in faza executarii silite
 • avocat bun
 • cel mai bun avocat din iasi
 • dancu avocat
 • avocat chircu
 • lupu avocat
 • vasii avocat
 • servicii avocat
 • olah avocat
 • forum avocat
 • avocat daune auto
 • onorariu avocat contestatie la executare

Inainte de a incepe cautarea pentru a gasi un avocat , amintiti-va ca exista diferite tipuri de avocati, de la planificarea imobiliara la apararea penala. Concentrati-va pe avocatii care practica genul de lege pentru care aveti nevoie de consiliere juridica.

Atingeti reteaua dvs.
Intrebati-va printre familia, prietenii, colegii de munca si cunoscutii pentru a vedea daca stiu de avocati pe care i-ar putea recomanda. Referintele personale pot fi unele dintre cele mai fiabile referinte pe care le veti gasi.

Puteti cere , de asemenea , un avocat stiti si de incredere, chiar daca ei nu practica in domeniul dreptului in care aveti nevoie am de ajutor EGAL. Este posibil sa fie in masura sa le recomande colegilor care se pot ocupa de cazul dvs.

Faceti o cercetare
Puteti efectua o cautare a avocatilor in baze de date precum Avvo si Martindale Hubbell, care ofera informatii precum domenii de practica, locatie, dosare disciplinare si recenzii ale avocatilor.

De asemenea, s-ar putea sa consultati directorul de avocati al asociatiei de avocatura locale sau de stat, care este o lista a avocatilor din zona dvs.

Intrebari de pus inainte de a angaja un avocat
Acum ca aveti cateva optiuni de avocat, este timpul sa alegeti. Pentru a incepe, iata o lista de intrebari pe care trebuie sa le adresati unui avocat inainte de a le angaja:

Oferiti o consultatie gratuita? Daca nu, cat costa interviul initial?
De cat timp esti in practica?
Cata experienta aveti in cazuri ca ale mele si, mai important, care au fost rezultatele acestor cazuri?
Ati facut vreodata obiectul unei actiuni disciplinare?
Care sunt taxele tale? Ce servicii sunt incluse? Cum va asteptati sa fiti platit (suma forfetara, rate etc.)? Sunt negociabile taxele sau structura taxelor?
Cum este in prezent numarul de cazuri? Ai timp sa te angajezi in cazul meu?
Mai multe consideratii la angajarea unui avocat
O modalitate de a avea impresia practicii unui avocat este sa fii atent cand mergi la prima consultatie.

Retineti in mod special modul in care este administrat biroul lor, daca exista personal suficient de asistenta si cat de profesional sunteti tratat. Acordati atentie factorilor precum timpul necesar avocatului pentru a va returna contactul initial.

De asemenea, este in limita drepturilor dvs. ca potential client sa solicitati unui avocat referinte de la clienti anteriori sau prezenti.

In cele din urma, dar poate cel mai important lucru pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand angajati un avocat, urmati-va instinctul. Trebuie sa te simti extrem de confortabil cu persoana care te va reprezenta si cu interesele tale, mai ales ca probabil vei impartasi detalii private despre viata ta si, eventual, iti vei pune viitorul in mainile lui.

Daca ceva nu se simte bine, ar trebui sa mergeti mai departe si sa gasiti un avocat cu care aveti o relatie mai buna.

Inevitabil, orice firma de avocatura cu cel putin o mana de avocati si mai mult de un domeniu de accent se confrunta cu o intrebare critica privind dezvoltarea afacerii – comercializeaza firma in general sau promoveaza succesele si calificarile avocatilor individuali. A face singur primul ofera posibilitatile tentante care vin cu branding-ul. Acesta din urma promite tipul de ,,buzz” din gura-vorba care aduce clienti din motive foarte specifice.

Intrebarea nu numai ca este importanta, dar este adesea experimentata ca dureri de crestere. Strategiile de dezvoltare a afacerilor care au functionat odata par a fi mai putin relevante. De exemplu, o practica de drept familial creste la dimensiuni considerabile, partial, pe baza unei campanii de marketing agresive. Pe langa brosurile si site-ul web necesare, aceasta firma desfasoara unele reclame in publicatii locale, difuzeaza comunicate de presa in ziare locale / regionale si promoveaza ocazional un fel de eveniment special sau seminar. Aceste eforturi promotionale se adreseaza adultilor mai tineri si de varsta mijlocie, care locuiesc la cativa kilometri de practica in sine. Poate ca firma s-a pozitionat si ea in mod strategic – prezentandu-se ca fiind simpatica si accesibila.

Dar ce zici de eforturile de marketing ale unei firme mai mari – una care ofera, de exemplu, servicii in domeniile dreptului afacerilor, al dreptului muncii, al dreptului mediului, al dreptului de proprietate intelectuala si / sau in care serveste ca reprezentanti sau solicitanti ai municipalitatilor din intreaga lume? zona? Deodata totul este diferit. Segmente de public diferite, limite geografice diferite, cerinte de mesaj diferite. Este posibil ca litigatorul corporativ sa nu fie atat de dornic sa fie descris ca fiind simpatic si accesibil.

La fel ca firma mai mica sau una cu o singura zona de practica, firma mai mare se va promova in continuare prin reclame, garantii, site-ul sau web, etc. Dar totul merge cu mesaje diferite. Baietii din dreptul familiei doresc in continuare ca localnicii sa-i vada ca fiind simpatici si accesibili; procurorii corporativi cred ca o mare parte din tara trebuie sa-si inteleaga ,,influenta”, iar oamenii din grupul IP incearca sa ajunga la inventatori si antreprenori de pretutindeni. In acest moment nu exista un mesaj unificat si nici o piata tinta unica de urmarit. De fapt, firma de avocatura este intr-adevar o singura firma de avocatura, deoarece are un nume comun si raporteaza un singur bilant.

Cu diferite agende apare riscul unei politici personale – politici care ameninta sa faca ravagii in firma si ameninta sa blocheze sau chiar sa deraieze eforturile sale de marketing. Uneori, nimeni nu poate fi chiar constient de faptul ca acest lucru se intampla.

In acest moment, devine imperativ sa se inteleaga modul in care ar trebui sa interactioneze branding-ul firmei si marketingul avocatilor individuali / grupurilor de practica.

Brandingul trebuie sa serveasca drept umbrela care acopera toate domeniile de expertiza. Avocatii individuali si grupurile de practica trebuie sa fie promovati catre audientele si geografiile respective cu mesaje specifice care sa evidentieze realizarile, expertiza etc. Acest lucru se poate face prin reclame, posta directa, seminarii sau prin oportunitati de relatii publice care se prezinta. Dar, oricare ar fi ,,instrumentul” de marketing, acesta trebuie implementat in contextul unui mesaj global general. Imaginea firmei genereaza constientizare si ofera o credibilitate care face ca toate mesajele subordonate (din anumite domenii de practica) sa functioneze mult mai greu. La randul sau, acumularea / suma mesajelor individuale este cea care intareste o imagine de ansamblu. Prin urmare,

Aceasta nu este o sarcina usoara si una cu care comerciantii din toate tipurile de industrii trebuie sa se lupte frecvent. Este nevoie de o mare introspectie firma in care cei care ocupa o pozitie de conducere se intreaba sa determine ce face compania lor unica, care merita ,,angajata” si care este acea caracteristica singulara care serveste ca fir comun, indiferent de ce domeniu este legea fiind promovat, catre cine si unde. De exemplu, acest fir comun poate fi o abordare unica a practicarii avocaturii, ar putea fi de dimensiunea firmei, ca este la varf, ca exista o accesibilitate care este intotdeauna acolo, pe care o practica doar avocatii cei mai calificati aici sau ca structura organizatorica a firmei se preteaza sa ofere servicii superioare celor ale concurentei. Pentru a comercializa cu succes firma necesita intelegerea acelei teme singulare si aplicarea acesteia la eforturile programului promotional al fiecarui individ sau grup de practica. Prin urmare, marca serveste individului, in timp ce individul ar trebui sa consolideze marca. A face una si nu cealalta promite doar sa diminueze rezultatele fiecaruia.