Crearea unui articol poate fi o misiune extrem de simpla, dar crearea unui articol care sa produca si rezultate, poate fi o misiune dificila pentru multi, in special pentru incepatori sau cei care nu au foarte multa experienta in tehnoredactare. Scopul unui articol e sa “prinda la public”, sa creasca traficul unei pagini, numarul de urmaritori, de vanzari, de click-uri si in mod evident, sa ramana in memoria celor care il parcurg.

Chiar si la un nivel de incepator, cunoscand cateva lucruri de baza, poti concepe un articol absolut excelent care sa-tin ofere rezultatele mult dorite. Asadar, astazi vom impartasi cu tine cateva dintre aceste aspecte pe care le poti pune in practica de indata.

Ce elemente trebuie sa indeplineasca un articol eficient

Sa se potriveasca publicului tinta

In functie de sexul catre care te adresezi, clasa din care face parte publicul sau intervalul de varsta, limbajul, abordarea sau subiectul articolelor pot fi cu totul si cu totul diferite.

De exemplu, daca ai de-a face cu un public tanar, cauta si prezinta subiecte de interes pentru acestia, pe un ton tineresc, prietenos. Nu opta pentru materiale foarte lungi si inutile, caci aceasta categorie de varsta tinde deseori sa se piarda printre informatii si sa renunte la lectura. Iar daca te adresezi unui mediu formal, opteaza pentru un astfel de limbaj si pentru subiecte relevante.

Sa fie de valoare

Ideal este ca prin intermediul unui nou articol sa pui in centrul atentiei o serie de elemente si sfaturi noi, despre care nu s-a mai vorbit sau care nu se cunoaste in linii mari.

Bineinteles, pentru acest lucru poate fi necesara mai multa documentare si implicare, dar in mod cert valoarea acestuia va fi mult mai sporita.

Sa fie corect din punct de vedere gramatical

Desi nimeni nu-i perfect si oricine ar putea comite o mica greseala de acest gen, oamenii tind deseori sa lectureze un material “cu lupa”, iar greselile pot “zgaria retina” si pot atrage nemultumiri. Incearca pe cat posibil sa-ti citesti si sa-ti recitesti textele dupa fiecare redactare sau chiar sa le trimiti la verificat unei persoane mai experimentate inainte de publicare.

Sa fie “prietenos” cu SEO

Optimizarea unui articol din punct de vedere SEO poate fi un fapt destul de dificil. Insa, cu putina practica poti reusi sa redactezi articolele de asa natura incat ele sa fie bine vazute in motoarele de cautare si sa-ti ofere mai multa vizibilitate.