Evenimentele sportive reprezintă în sine o formă de divertisment, fie că le urmărești ca spectator, fie din fața televizorului. Dacă mai și pariezi, distracția este dublată de emoțiile mizei. Cu ceva timp în în urmă, singurul mod de a paria era prin intermediul agențiilor de pariuri fizice. 

Evoluția tehnologiei a dus la dezvoltarea site-urilor de pariuri, care au crescut constant în popularitate. La fel ca în cazul oricărui site care vinde servicii sau produse, și față de casele de pariuri online trebuie să manifești prudență. Internetul este o poartă către multe oportunități, dar poate ascunde și capcane. De aceea, este necesar să înveți cum să recunoști o casă de pariuri online de încredere.

Verifică licența companiei din spatele site-ului

Orice companie care operează jocuri de noroc sau pariuri pe teritoriul României, inclusiv în mediul online, are nevoie de o licență pentru a funcționa legal. Oficiul Național al Jocurilor de Noroc (ONJN) este instituția responsabilă de licențiere. Acordarea licenței este o garanție că operatorul de betting corespunde tuturor cerințelor legate de calitate și legalitate. 

Site-urile de pariuri trebuie să aibă pe prima pagină sigla ONJN, alături de seria și perioada de valabilitate a licenței. Poți verifica existența acesteia și pe site-ul ONJN. Obligația licențierii nu vizează doar casa de pariuri, ci și clienții. Dacă joci la o casă de pariuri fără licență, primești o amendă usturătoare și pierzi banii din contul deschis pe site-ul ilegal.

Citește cu atenție termenii și condițiile

O casă de pariuri te atrage deseori datorită interfeței, ofertei de evenimente sportive și promoțiilor. Însă la fel de importante sunt și aspectele care țin de relația dintre client și companie. Pentru a te informa corect și complet, citește cu atenție termenii și condițiile site-ului pe care vrei să-ți deschizi cont. În această secțiune trebuie să se regăsească informații importante, legate de confidențialitatea datelor personale, securizarea tranzacțiilor și obligațiile fiecărei părți. Doar citind cu atenție termenii și condițiile vei ști cu adevărat ce presupune pariatul pe respectivul site. 

Caută opinii despre site

Ne ghidăm deseori în funcție de opiniile celorlalți față de un produs sau un furnizor de servicii, iar acest obicei se dovedește util și în cazul caselor de pariuri online. Recenziile și comentariile celorlalți utilizatori îți pot furniza informații importante despre:

  • Opțiuni de pariere pe un eveniment;
  • Avantaje și dezavantaje ale site-ului;
  • Experiența de navigare;
  • Posibilități de depunere și retragere;
  • Suportul pentru clienți.

Citește însă cu ochi critici recenziile, mai ales pe cele prea favorabile sau exagerat de negative. Uneori, intenția autorilor lor este de a promova sau defăima.

Informează-te despre relația dintre casa de pariuri și clienți

Orice companie care vrea să performeze pe piața pe care o ocupă trebuie să arate deschidere către clienți și rezolvarea problemelor acestora. Cum o casă de pariuri funcționează pe baza încrederii și satisfacției clienților, relația cu aceștia trebuie să reprezinte o prioritate. Ca parior, trebuie să te îndrepți doar spre operatorii de pariuri sportive care arată disponibilitate maximă de a te ajuta. 

Un prim aspect relevant este numărul modalităților de contact. Un singur număr de telefon pentru câteva mii de utilizatori nu inspiră încredere, mai ales dacă și programul alocat suportului pentru clienți este limitat. Un site de pariuri online respectabil trebuie să aibă o secțiune în care să regăsești multiple căi de comunicare, ca adresa de email, pagina de social media, mai multe numere de telefon și chiar live chat. Există chiar și case de pariuri care oferă suport 24/7. 

Nu este greu să alegi un site de încredere, dacă ții cont de recomandările noastre. Odată ce l-ai găsit, analizează oferta de evenimente sportive. Dacă ești pasionat de fotbal, de exemplu, verifică numărul de meciuri din liga 1 și liga 2 și numărul de campionate disponibile.