Desi unii isi petrec timpul in noul an alcatuind o lista de rezolutii, altii sunt ocupati sa pregateasca o lista pentru toate cartile pe care doresc sa le citeasca.

2020 poate fi inceputul unui nou deceniu, dar daca sunteti un iubitor de carti, atunci prioritatea dvs. este probabil aceeasi: sa puneti mana pe cele mai citite carti de fictiune din 2020. Chiar daca probabil aveti o multime de carti de citit inainte de a deveni filme, am compilat cateva versiuni noi despre care vorbeste toata lumea despre acest an.

“Long Bright River” de Liz Moore

Acest thriller spune povestea Mickey, o politista Philly, si Kacey, sora ei dependenta care dispare. Disparitia lui Kacey nu este singurul mister pe care Mickey trebuie sa-l rezolve, deoarece imediat dupa ce Kacey va disparea, un sir de ucideri nesolutionate afecteaza districtul Mickey.

Data lansarii:  7 ianuarie 2020

“Mr. Nobody” de Catherine Steadman

De la autorul „ Something in the Water” vine acest nou thriller despre un barbat care se trezeste pe o plaja engleza, fara identificare, fara amintiri si cu un magnetism ciudat, care ii atrage pe toti cei pe care ii intalneste. Principalul neuropsihiatru al tarii este chemat pentru a afla cine este acest barbat, dar, din pacate, asta inseamna sa se intoarca in orasul pe care l-a parasit in urma cu 14 ani.

Data lansarii:  7 ianuarie 2020

“The Vanished Birds” de Simon Jimenez

In acest roman de fictiune, o femeie in deriva in spatiu si timp intalneste un baiat care a cazut din cer si care nu poate comunica decat prin flautul sau. Cei doi formeaza o legatura si calatoresc impreuna, desi noua lor familie este amenintata cand trecutul baiatului revine sa-l bantuiasca.

Data lansarii:  14 ianuarie 2020

“A Beginning at the End” de Mike Chen

Acest thriller apocaliptic are loc la sase ani dupa ce o pandemie globala sterge majoritatea planetei, su rumeaza povestea supravietuitorilor in timp ce incearca sa reconstruiasca tara. Patru straini care doresc sa scape de trecutul lor decid sa se alature, dar incercarea lor de a alerga este contestata de rapoartele unui alt focar.

Data lansarii: 14 ianuarie 2020

“A Long Petal of the Sea” de Isabel Allende

De la autorul Casei spiritelor, aceasta saga se intinde pe mai multe decenii si pe mai multe continente, dupa o pereche de tineri exilati care sunt nevoiti sa se casatoreasca in urma Razboiului Civil spaniol. Impreuna, partenerii trebuie sa se confrunte cu o viata noua intr-o tara noua, doar speranta de a se intoarce in Spania ii fac sa lupte in continuare.

Data lansarii: 21 ianuarie 2020

“Djinn Patrol on the Purple Line” de Deepa Anappara

Acest roman de debut spune povestea lui Jai, in varsta de 9 ani si a celor doi cei mai buni prieteni ai sai, care isi folosesc cele mai bune abilitati de adulmecare pentru a vana un coleg de clasa care lipseste in orasul lor indian. Abia cand mai multi copii incep sa dispara, vanatoarea lor nu mai pare un joc, iar indiferenta politiei este ceva si mai sinistru.

Data lansarii:  4 februarie 2020