Serviciile de curățenie profesională la domiciliu au devenit un obicei tot mai răspândit în România. Pachetele personalizate, ofertele convenabile, soluțiile profesionale și rezultatele impecabile sunt doar câțiva factori care determină tot mai multe familii să apeleze constant la serviciile agenților de curățenie. Aceștia vin la pachet cu o serie întreagă de beneficii care-ți salvează timpul, energia și chiar economiile, asta dacă faci alegerile potrivite. Care sunt factorii de care să ții cont înainte să soliciți serviciile unei firme de curățenie?

“Doresc să beneficiez de servicii profesionale de curățenie. Cum să mă feresc de surprize neplăcute?’’

În afară de criteriul prețurilor, ce alte elemente trebuie bifate de servicii de curatenie care merită investiția ta?

  • Posibilitatea de personalizare a serviciilor

Nu toate companiile de curățenie dețin același portofoliu de servicii. Există firme care prestează servicii de curățenie de întreținere, sau generală, dar care nu oferă același lucru pentru spațiile în care s-au făcut lucrări de construcție, sau renovare. Caută o firma de curatenie Cluj care îți poate pune la dispoziție oferte personalizate, de la servicii de curățare mecanizată a pardoselii, până la curățenie generală.  

  • Calitatea echipamentelor și soluțiilor de curățenie

O idee inspirată ar fi să verifici din capul locului ce tipuri de soluții urmează să fie folosite pe suprafețele din casa ta. Dacă ai intoleranță la anumite mirosuri chimice, ori dacă deții piese de mobilier sensibile, care au nevoie de soluții adecvate, atunci nu ezita să comunici aceste aspecte în prealabil echipei de curățenie. Asigură-te că soluțiile utilizate sunt într-adevăr profesionale și mai ales, corespunzătoare fiecărui tip de suprafață din casă. Ar fi păcat să te trezești cu piese de mobilier deteriorate sau pete decolorate chiar pe vitrina din living.

  • Calitatea recenziilor/ sursa recomandărilor

Fie mergi pe încredere și cauți o firmă pe care ți-au recomandat-o prietenii sau alte persoane apropiate, fie începi munca de cercetare pe cont propriu. Verifică ce firme de curățenie activează în orașul tău și analizează calitatea recenziilor, consultă părerile foștilor clienți pe site, paginile de social media sau forumuri, pentru a-ți face o imagine cât mai clară înainte să iei o decizie. 

Serviciile de curățenie se dovedesc o soluție divină atunci când sarcinile cotidiene ne copleșesc, iar curățenia abia își mai găsește loc pe lista de priorități. Te poți simți puțin vinovat știind că te-ai fi putut ocupa singur de această sarcină. Însă, ține cont că, orele petrecute lângă aspirator, pot fi dedicate activităților de la școală/muncă, pot fi ocupate cu activități alături de copii sau de recreere după o săptămână solicitantă la serviciu.