Achizitionarea unei masini la mana a doua nu este ceva simplu de facut pentru ca de cele mai multe ori poti plati niste bani pentru o masina care are probleme destul de serioase. Tocmai de aceea, este foarte important sa stii exact la ce aspecte sa te uiti si ce anume sa inspectezi inainte de a cumpara o masina SH. Pe langa acest lucru, evident ca va trebui si un specialist sa isi arunce o privire mai amanuntita astfel incat tu sa poti face alegerea cea mai buna.

Masinile SH sunt la foarte mare cautare in prezent

Foarte multi oameni nu isi permit sa cumpere o masina noua gen Audi tt, motiv pentru care apeleaza la dealer-ii de masini la mana a doua. O astfel de optiune este una pentru toate buzunarele pentru ca iti poti achizitiona foarte usor o masina in functie de bugetul pe care il ai disponibil. Insa, inainte de a merge efectiv la cumparaturi, este important sa fii pregatit astfel incat sa nu fi pacalit. Din pacate, se intampla de multe ori ca vanzatorii sa ascunde anumite defecte costisitoare ale masinilor pentru a iesi pe profit.

Dealeri autorizati sau persoane fizice?

Vei gasi masini la mana a doua atat la persoanele fizice cat si la delaerii autorizati. Poate ca te intrebi care dintre aceste variante este mai buna. Ei bine, in ceea ce priveste dealerii autorizati, preturile masinilor este ceva mai mare, insa daca intr-o anumite perioada de timp gasesti anumite probleme la masina pe care dealerul nu ti le-a mentionat, atunci acesta este obligat prin contract sa remedieze aceste probleme. Acest lucru nu se va intampla atunci cand cumperi o masina de la o persoana fizica, insa in aceasta situatie ai avantajul de a beneficia de un pret mai bun.

Verifica in detaliu cartea masinii

Pentru a te asigura ca faci o afacere buna, incepe prin a verifica atent cartea masinii pe care doresti sa o cumperi. Asigura-te ca aceasta este completata cu absolut toate datele si contine de asemenea elementele de siguranta R.A.R. Acest aspect este unul extrem de important si in nici un caz nu trebuie sa il ignori. Pe langa cartea masinii este esential sa verifici si certificatul acesteia si sa inspectezi in detaliu orice alt aspect care tine de documente, mai ales daca masina a fost adusa din alta tara.

Arunca o privire atenta la caroserie

Inspecteaza cu mare atentie caroseria masinii pentru a vedea daca aceasta este lovita sau zgariata. Uita-te cu mare atentie pentru ca poate a fost lovita si mai apoi vopsita. Daca vopsirea nu s-a facut asa cum trebuie, atunci la o privire atenta se vor vedea mici diferente de culoare. Vezi daca este acesta cazul in ceea ce priveste autoturismul pe care vrei sa il cumperi. Multi vanzatori incearca sa ascunda faptul ca masina a fost implicata in accidente rutiere tocmai pentru a creste pretul acesteia.

Nu uita de verificarea kilometrajului

Acest detaliu este de asemenea important. Insa, pentru ca in ziua de azi exista tot felul de metode prin care numarul de kilometri poate fi modificat, este bine ca masina sa fie analizata din acest punct de vedere de un specialist. O diagnoza auto amanuntita te va ajuta sa afli numarul real al kilometrilor masinii pe care doresti sa o cumperi. Este mult mai bine sa faci astfel de verificari inainte decat sa ai parte mai tarziu de suprize neplacute si sa constati ca ai platit o multime de bani pentru o masina care ar fi trebuit sa coste mult mai putin.

Verificarea motorului este un pas important

Evident ca si pentru aceasta etapa este nevoie de un specialist, mai ales daca vrei sa cumperi tractoare international sau orice alt utilaj agricol. Stabileste cu vanzatorul sau cu dealerul auto ca vrei sa vii cu un mecanic care sa inspecteze masina. Acest lucru este permis, si chiar este indicat sa faci asta inainte de a cumpara o masina. Motorul trebuie verificat de urme de ulei sau alte lichide. Totodata, acesta trebuie lasat pornit pentru o perioada de timp astfel incat sa se vada daca se aud anumite zgomote care nu sunt in regula. Mecanicul va stii exact ce are de facut astfel incat sa se asigure ca masina este in stare buna de functionare.