Tocmai ce ti-ai descoperit pasiunea pentru pescuit si iti doresti sa acorzi mai mult timp acestui hobby. Este foarte bine ca iti acorzi timp tie si pasiunilor tale, insa pe langa asta este nevoie si sa te asiguri ca ai tot ce trebuie cu tine atunci cand mergi la pescuit. Asadar, ce este esential sa contina trusa ta de pescar amator? Ei bine, citeste mai jos despre articolele care iti sunt absolut necesare la pescuit.

Accesorii de pescuit

Un lucru foarte important de tinut minte este acela ca ai nevoie de scule si accesorii de pescuit de calitate foarte buna. Fara sculele potrivite, degeaba mergi la pescuit pentru ca nu vei prinde nimic. Este recomandat sa investesti in articole de calitate buna pentru ca iti vei recupera investitia destul de repede. Le vei putea folosi pentru mult timp si in plus pescuitul ti se va parea floare la ureche. Asadar, fa un research online pentru a vedea ce anume se gaseste pe piata si citeste si recenziile produselor pentru a face alegerea cea mai buna.

Dispozitiv Firestarter

Daca inca nu ai auzit despre acest dispozitiv, atunci este timpul sa afli ce este. Un dispozitiv firestarter este ideal pentru orice pescar pentru ca te ajuta sa te incalzesti, sa gatesti si sa tii departe de tine animalele salbatice daca vrei sa mergi la pescuit intr-o zona ceva mai izolata. Pentru a utiliza acest dispozitiv ai nevoie de o bricheta sau de chibrituri. Trebuie neaparat sa ai unul, mai ales daca vrei sa ramai si peste noapte la pescuit. Din nou, vei face o investitie pe termen lung pentru ca astfel de dispozitive au o durata de viata destul de mare.

O lanterna

Nici un pescar nu are cum sa plece la drum fara o lanterna. Cel mai bine este sa optezi pentru o lanterna led profesionala pentru ca aceasta este extrem de utila atat in aer liber cat si in cort, indiferent de tipul de drumetie ales. Recomandat ar fi sa ai doua, una de dimensiuni mai mici si alta de dimensiuni ceva mai mari pentru a avea vizibilitate excelenta afara. Insa, daca nu poti avea doua, atunci achizitioneaza una de dimensiune medie pe care sa o poti folosi cu succes atat in interior cat si in exterior.

O harta si o busola

Poate vei crede ca nu ai nevoie de aceste articole pentru ca vei merge doar la pescuit. Insa, ce faci daca vrei sa mergi la pescuit intr-o zona in care nu ai mai fost si care pe deasupra mai este si izolata de civilizatie. Niciodata nu se stie cand vei avea nevoie de o harta si o busola, asa ca este recomandat sa le ai in trusa ta de pescuit. De exemplu, daca vrei sa mergi in Delta Dunarii, atunci ia in considerare faptul ca acolo este foarte usor sa te ratacesti pe canale pentru ca sunt foarte multe.

Purificator de apa portabil

Da, ai nevoie de un purificator de apa portabil atunci cand mergi la pescuit pentru mai multe zile. Pe timp de vara este foarte important sa te hidratezi corespunzator, asa ca un astfel de dispozitiv iti va fi de un real folos in drumetia ta. Te va ajuta sa filtrezi cu succes apa pe care o bei, pentru ca nu stii niciodata cand ti se vor termina resursele cu care ai venit deja de acasa. Prin urmare, pe langa un sonar pescuit si accesoriile mentionate mai sus, cumpara si un purificator de apa portabil care sa faca parte din trusa ta de pescuit.

Trusa de prim ajutor

Trusa de prim ajutor este nelipsita din orice calatorie, fie ca este vorba de pescuit sau de vacanta. Pe langa un avertizor pescuit, lansete, momeala, tinuta adecvata si alimente, trusa de ajutor te poate ajuta in foarte multe situatii neprevazute. Ar fi bine ca aceasta sa includa si un antibiotic si un antiinflamator pentru ca daca te inteapa vreo insecta sa te poti proteja impotriva infectiilor. Retine ca in Delta exista foarte multi bondari, iar intepaturile acestora sunt destul de dureroase. Pentru a evita astfel de situatii neplacute asigura-te ca ai cu tine o trusa de prim ajutor cat mai completa.