Motocoasa este una dintre cele mai utile elemente pe care le poti detine in gospodarie. Cu ajutorul unui astfel de echipament, misiunea ta de ingrijire a curtii sau a gradinii este una mult mai usoara decat daca ai apela la metode clasice de lucru.

De ce sa folosesti coasa clasica si sa risti sa te accidentezi, sa obosesti rapid sau sa obtii rezultate de o calitate indoielnica, daca ai posibilitatea sa apelezi la o alternativa motorizata, mult mai eficienta?

Motocoasa este o astfel de varianta, insa trebuie sa stii ca ea vine la pachet si cu o serie de responsabilitati pentru utilizator. Componenta care asigura functionarea eficienta a echipamentului este discul de motocoasa. Cand trebuie schimbat acesta?

De ce se poate strica discul de motocoasa?

Din angrenajul unei motocoase fac parte mai multe componente foarte importante: motorul, comutatorul, demarorul, acceleratia, toba de esapament, tijele de transmisie si elementele de cablaj, dar si discul.

Specialistii subliniaza faptul ca un disc motocoasa nu are o durata de viata exacta. El nu reprezinta o consumabila clasica, in sensul ca momentul schimbarii nu este predefinit, ci este profund influentat de modul de utilizare si de intensitatea sesiunilor in care este folosit.

Din acest punct de vedere, conteaza foarte mult ca discul sa fie protejat, pentru ca durata sa de viata sa fie una mai mare. Ce presupune o astfel de protectie? Trebuie, in primul rand, sa te asiguri ca discul metalic nu intra in contact cu suprafete foarte dure, precum cele din piatra sau metal.

In caz contrar, poate aparea fenomenul de tocire prematura a discului, care va determina si inlocuirea acestuia. Nici expunerea la umezeala nu este foarte benefica pentru un disc de motocoasa. Este foarte bine sa depozitezi unealta in zone cat mai ferite de umezeala, atunci cand nu o utilizezi.

Nu in ultimul rand, un alt motiv pentru care se poate defecta prematur discul consta in montarea improprie a acestuia. Este foarte important ca el sa fie echilibrat foarte bine si sa nu atinga solul cand folosesti motocoasa!

Ce spun specialistii despre momentul schimbarii discului?

Oricat de bine ai proteja discul, simpla sa utilizare va duce in timp la aparitia nevoii de a-l schimba. Uzura afecteaza aceasta componenta a motocoasei, la fel cum afecteaza si celelalte elemente. Discul este cel care intra, insa, in contact cu suprafetele pe care vrei sa le tai.

Pe masura ce utilizarea este mai intensa, si uzura discului va fi una mai accelerata. Semnul ca un disc nu mai functioneaza corespunzator consta in faptul ca acesta nu mai taie la fel de rapid elementele de vegetatie. Inainte de a-l schimba, specialistii recomanda sa incerci sa il ascuti.

Ascutirea discului il poate face sa fie din nou eficient, insa acest proces nu poate fi repetat de prea multe ori. Specialistii indica faptul ca stii ca trebuie sa inlocuiesti piesa atunci cand dintii discului nu mai permit ascutirea sau aceasta trebuie repetata cu o frecventa foarte mare.

Pe GeneralMotor.ro ai posibilitatea de a gasi modele de disc motocoasa pentru echipamentul tau, la o calitate excelenta si cu un pret foarte avantajos. Alege produsul potrivit pentru motocoasa pe care o detii si asigura-te ca aceasta iti va oferi mereu randamentul pe care il astepti!