Cercetarile arata ca suntem mult mai asemanatori decat credem majoritatea dintre noi. Iar pe matrimoniale online vom observa acest lucru.

Cand vine vorba de comportamentul barbatilor si femeilor in relatii, aproape toata lumea are o parere  si, de obicei, este vorba despre diferitele sexe. Dar ce ne spune cercetarea despre cum se comporta cu adevarat barbatii si femeile in relatiile romantice ? De multe ori, sunt mai asemanatoare decat credem si ca presupunerile noastre sunt gresite. Daca ai cunoscut pe cineva pe Matrimoniale Timis si vreai sa-l cunosti mai bine intreaba-l daca crede in aceste mituri despre barbati si femei.

1. Femeile sunt mai romantice decat barbatii

Deoarece majoritatea romanelor romantice si comediilor romantice sunt adresate publicului feminin, acest lucru poate fi greu de crezut, barbatii au de fapt o perspectiva mai romantica asupra iubirii decat femeile . Barbatii sunt, de asemenea, mai predispusi decat femeile sa creada in notiunea romantica de,, dragoste la prima vedere.

2. Atractivitatea fizica este mult mai importanta pentru barbati decat pentru femei

Acest mit se bazeaza pe un nucleu de adevar: Multe studii au aratat ca atunci cand barbatilor si femeilor li se cere ce caracteristici prefera la un partener, barbatii considera aspectul fizic ca fiind mai important decat femeile.  Cu toate acestea, examinarea mai atenta a acestor date releva faptul ca atat barbatii, cat si femeile considera ca aspectele sunt importante, barbatii considerand ca este ceva mai important decat femeile. 

3. Femeile nu sunt interesate de sexul casual 

Multe cercetari timpurii despre diferentele dintre o femeie si un barbat  sustin de fapt acest mit. In timp ce, in ansamblu, barbatii sunt mai interesati si mai dispusi sa accepte oferte pentru intalnirile sexuale intamplatoare, interesul femeilor pentru sexul casual a fost subestimat.

4. Barbatii si femeile au personalitati si orientari spre relatii fundamental diferite

Acest mit este adesea exagerat de mass-media. In cea mai bine vanduta carte a sa, Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus , John Grey sustine ca barbatii si femeile sunt atat de diferiti incat ar putea proveni de pe planete diferite. Adevarul este ca diferentele de sex in majoritatea zonelor sunt relativ mici si exista mult mai multe variatii intre persoanele individuale decat exista intre sexe.  De exemplu, barbatii sunt mai inalti decat femeile, in medie, dar exista si o multime de cazuri in care femeile sunt mai inalte decat barbatii. 

5. Barbatii si femeile au moduri fundamental diferite de gestionare a conflictelor

Majoritatea cercetarilor sugereaza ca barbatii si femeile nu difera semnificativ in ceea ce priveste raspunsurile lor la conflictul de relatii.  Dar exista un adevar la acest mit: Unele cupluri au un mod destructiv de-a comunica despre o problema. 

6. Abuzul fizic in relatii este aproape intotdeauna comis de barbati

Cand oamenii se gandesc la o victima a violentei domestice, vizualizeaza imediat o femeie. Si este adevarat ca ranile suferite de femeile victime ale violentei domestice tind sa fie mai grave decat cele suferite de victimele barbatilor si ca abuzurile provocate de barbati sunt probabil mai frecvente si mai grave. Cu toate acestea, barbatii sunt, de asemenea, frecvent victime ale violentei domestice. Intr-un sondaj recent adresat adultilor britanici, sa constatat ca aproximativ 40% dintre victimele violentei domestice erau barbati.  Intr-un sondaj national din Statele Unite, sa constatat ca 12,1% dintre femei si 11,3% dintre barbati au raportat ca au comis un act violent impotriva sotului lor in ultimul.Este stereotipul potrivit caruia barbatii nu pot fi victime ale violentei domestice si temerile de a fi stigmatizati, care descurajeaza adesea barbatii sa raporteze abuzuri sau sa caute ajutor.   Dar barbatii sunt destul de susceptibili sa fie victime ale abuzurilor fizice, chiar daca acestea sunt mai putin severe.